Archieven

Aafje presenteert nieuwe VR experience film: de verschillende gezichten van Alzheimer

Aafje heeft een nieuwe Virtual Reality film gelanceerd. Deze unieke filmervaring geeft weer hoe het is om te leven in een verdergaand stadium van dementie. Dementie, een hersenaandoening, waar maar liefst 1 op de 5 Nederlanders mee te maken heeft.

Een levende kijkdoos
Tijdens het bekijken van de film krijgt u een Virtual Reality bril op. Het is een speciale bril die u meeneemt in een 3D wereld waarin het werkelijke beeld op dat moment compleet wordt vervangen door computerbeeld. De film is in 360 graden opgenomen. Op het moment dat u uw hoofd beweegt, verandert ook uw beeld. De bril is eigenlijk een soort “levende kijkdoos”. U hoort ook de gedachten van de persoon met dementie. Hierdoor komen de situaties in de film erg realistisch over. De film bestaat uit vier verschillende scenes, waarvan iedere scene ongeveer zes tot acht minuten duurt. Ze zijn allemaal individueel te bekijken.

Wilt u het zelf beleven?
Heeft u iemand in uw omgeving met dementie? Of heeft u interesse in het onderwerp? Dan is het zeker aan te raden om deze ervaring te beleven! Stuur hiervoor een mail naar vrfilm@aafje.nl.

Bekijk hier alvast een voorproefje.

Bron: Aafje

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe