Archieven

Alzheimer Cafés openen weer voorzichtig de deuren

Alzheimer Cafés openen weer voorzichtig de deuren

De eerste Alzheimer Cafés, – Trefpunten en –Theehuizen openen voorzichtig weer hun deuren. Vanwege de coronamaatregelen waren de bijeenkomsten net als alle andere activiteiten tot 1 september geannuleerd. Alzheimer Nederland biedt al meer dan 20 jaar lang met haar bijeenkomsten ondersteuning aan duizenden mensen met dementie en mantelzorgers.

De bezoeker staat centraal
De Alzheimer Cafés hebben verschillende thema’s, die door de afdelingen zelf worden bepaald. Alzheimer Nederland adviseert om tijdens de eerste fysieke bijeenkomst de ervaring van de bezoeker ‘tijdens en na corona’ centraal te stellen. Het is belangrijk dat de mensen hun hart kunnen luchten en steun krijgen als ze het moeilijk hebben gehad.

Veiligheid voor iedereen
Er is een draaiboek opgesteld zodat de Alzheimer Cafés open kunnen volgens de RIVM-richtlijnen. Er wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand en bezoekers krijgen een vaste zitplaats. De vrijwilligers doen er alles aan om de bezoekers met een gerust hart weer het Alzheimer Café te laten bezoeken.

Online Alzheimer Cafés
40 van de 240 cafés zijn online gegaan als alternatief voor de fysieke bijeenkomsten. Deze Online Alzheimer Cafés kunt u hier bekijken. Ook zijn er andere initiatieven bedacht om contact te houden met de bezoekers. Nieuwsbrieven en (digitale) kaartjes tot aan belrondes en telefonische spreekuren.

Wereld Alzheimer Dag: online Alzheimer Café – LIVE
Op 20 september van 14:00 – 15:30 uur organiseert Alzheimer Nederland in het kader van Wereld Alzheimer Dag een online Alzheimer Café – LIVE! Er zullen hier verschillende onderwerpen ter sprake komen en er is ook een Grote Dementiequiz. Let wel op dat u zich vooraf moet aanmelden.

Neem een kijkje op de website van Alzheimer Nederland en vindt de Alzheimer Café bij u in de buurt. 

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe