Archieven

Alzheimer Nederland presenteert Landelijke Strategie Dementie

Alzheimer Nederland presenteert Landelijke Strategie Dementie

In het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september presenteert Alzheimer Nederland een aangescherpte Nationale Strategie Dementie. Hierin zijn de getrokken lessen uit de corona-crisis verwerkt. Volgens Alzheimer Nederland mag er nooit meer een generieke lockdown komen, maar moet er altijd per persoon gekeken worden wat er mogelijk en wenselijk is. Dit komt doordat het welzijn van mensen met dementie en hun familieleden hier flink onder hebben geleden en het nu verdienen om de juiste aandacht te krijgen.

Nationale Strategie
De Nationale Strategie is op dit moment urgenter dan ooit. Dagactiviteiten werden gestaakt, de zorg thuis werd minder en voor verpleeghuizen was er een volledig bezoekersstop. Volgens Alzheimer Nederland is er nog steeds een groot aantal mensen wat thuis zit zonder dagbesteding en hun mantelzorgers raken overbelast. Corona is er helaas nog steeds en daarom heeft Alzheimer Nederland een aantal duurzame oplossingen bedacht. De strategische punten waarmee zij rekening hebben gehouden zijn onder andere:

– Dat de ondersteuning en zorg voor mensen thuis beter aansluit op wat mensen met dementie en hun mantelzorgers zelf willen en nodig hebben;
– Verbetering van de participatie (langer meedoen) van mensen met dementie in de samenleving;
– Verbetering van de veerkracht en volhoudtijd van mantelzorgers;
– Verbetering van kwaliteit van leven van bewoners in verpleeghuizen door persoonsgerichte afspraken (wat wil deze persoon zelf, wat heeft hij/zij nodig).

U kunt hier de volledige Nationale Strategie Dementie lezen.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe