Archieven

Alzheimer Nederland: ‘Wat alz… het jouw dierbare is?’

Alzheimer Nederland is op 16 oktober een nieuwe campagne gestart. Er is een grote kans dat u te maken krijgt met dementie. Momenteel zijn er 290.000 mensen in Nederland met dementie en dit aantal zal in 2050 verdubbeld worden naar 620.000 mensen. Ténzij er tegen die tijd een oplossing is om de verschillende vormen van dementie te behandelen, vertragen of zelfs te voorkomen en genezen.

In de nieuwe campagne ‘Wat alz… het jouw dierbare is’ worden verschillende mantelzorgers uitgelicht die hun persoonlijke verhaal delen. Zij kennen het verdriet van verlies, doordat een ouder, partner of kind te maken hebben met dementie.

De campagne is op 16 oktober gestart en loopt tot begin november. De campagne is te zien op tv, (online) advertenties en abri’s. Samen met een groep mantelzorgers en mensen met dementie heeft Alzheimer Nederland deze campagne ontwikkeld.

De organisatie geeft aan dat dementie echt een van de grootste uitdagingen van deze tijd is. De mensen die ermee te maken hebben weten dat, maar het doel is dat de rest van de mensen dit ook begrijpt.

Bron: Alzheimer Nederland

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe