Archieven

Aspergeseizoen; een makkelijk recept voor aspergesoep.

Sinds donderdag 8 april is het officieel: het nationale aspergeseizoen is volgens traditie op de tweede donderdag van april geopend. Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. Wij geven u een snel en makkelijk recept voor aspergesoep zodat u zelf kunt oordelen of u asperges ook zo lekker vindt.

Schil de asperges met een scherp mesje vanaf vlak onder het kopje naar beneden, haal de onderkant eraf en snijd de asperge in stukken. Doe de asperges in een ruime pan met water en laat dit vijf minuten koken. Dit laat u vervolgens tien minuten zo staan. Hierna haalt u de asperges uit de pan en legt deze apart.

Vervolgens smelt u de boter in een grote soeppan en voegt hier de bloem aan toe. Dit roert u tot een glad mengsel en laat dit drie tot vier minuten op laag vuur garen.

Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges. Giet dit beetje bij beetje bij het mengsel van de boter en de bloem. Dit blijft u met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan.

Als alle bouillon is toegevoegd roert u de kookroom erdoorheen en voegt u de gekookte asperges in stukken toe. U kunt als laatste nog een beetje peper of zout toevoegen. 

Eet smakelijk!

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe