Archieven

Bij deze instanties kunt u terecht voor (psychische) hulp

Bij deze instanties kunt u terecht voor (psychische) hulp

Iedereen gaat op zijn of haar eigen manier om met de coronatijd waarin we nu zitten. Daarom willen wij onderstaande tips met u delen.

*Voor iedereen*
– Het Rode Kruis biedt informatie over bescherming tegen het virus, omgaan met stress en zorg voor kwetsbare personen in het Nederlands en andere talen.
Opvoedtips in eenvoudige taal met plaatjes door Pharos. Die kun je delen of gebruiken als je zelf ouder bent met thuiswonende kinderen of als je ouders helpt.
– Maak je je zorgen of heb je verdriet in deze tijd? Bel de Luisterlijn: 0900-0767 (normaal tarief) voor een vertrouwelijk gesprek. (24/7 bereikbaar). Chatten of mailen kan ook via deluisterlijn.nl.
– De Ouderen-Infolijn van KBO-PCOB & NOOM is voor senioren met vragen, signalen of die een luisterend oor nodig hebben. Ouderen met een Caribische, Chinese, Italiaanse, Marokkaanse, Molukse, Spaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond worden in hun eigen taal te woord gestaan. De Ouderen-Infolijn is bereikbaar via telefoonnummer 030 – 340 06 00 op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
– Kenniscentrum Integratie en Samenleving biedt tips voor eenzaamheid bij migrantenouderen.
– TelefoonMaatje van Unie Van Vrijwilligers (UVV) is er voor mensen die in deze moeilijke tijd behoefte hebben aan een praatje of een luisterend oor. Interesse in een TelefoonMaatje? Bel 010 – 413 08 77 of mail naar info@uvvrotterdam.nl.
– Hoe kan je videobellen met whatsapp, skype of facetime? In deze video’s van Jowtube wordt dat duidelijk uitgelegd, speciaal voor ouderen die digitaal onervaren zijn.
Hoe ga je om met stress in coronatijd? Open Rotterdam spreekt in een podcast over stress met ervaringsdeskundigen en professionals.

*Woont u in Rotterdam?*
– In het kader van Stop Geweld Tegen Vrouwen heeft de gemeente Rotterdam de videoboodschap ‘Let op elkaar’ (YouTube ) namens wethouders Bokhove en Wijbenga gemaakt.
Mantelfoon is een telefonische dienst die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar is voor alle mantelzorgers in Rotterdam. Het telefoonnummer van Mantelfoon is 0800 – 777 33 33.

 
*Woont u in Drechtsteden* (Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Heerjansdam, Papendrecht, Sliedrecht)
Kijk op de website van Sociale Dienst Drechtsteden

Weet u een mooi initiatief in de Drechtsteden? Of heeft u zelf hulp nodig? Kijk dan op de Facebookgroep #SDDhelpt. Wilt u gebruikmaken van een initiatief in de Drechtsteden of kent u iemand die deze hulp goed kan gebruiken? Reageer op het verzoek dat in de groep staat. Kijk voor de spelregels in de groep.

*Woont u in Barendrecht?*
Kijk op de website van de gemeente Barendrecht. Er zijn veel hulpmogelijkheden voor inwoners. Zij hebben een aantal veel gestelde vragen voor inwoners op een rijtje gezet over bepaalde thema’s in relatie tot het coronavirus en hoe ze daarmee omgaan in Barendrecht.

 *Woont u in Ridderkerk?*
Kijk op de website van gemeente Ridderkerk. Zij helpen u uw weg te vinden in de veelheid aan organisaties die ondersteunen op het gebied van zorg en welzijn, wonen, jeugd en gezin of werk en inkomen.

 *Woont u in Albrandswaard?*
Kijk op de website van gemeente Albrandswaard. Zij helpen jou je weg te vinden in de veelheid aan organisaties die ondersteunen op het gebied van zorg en welzijn, wonen, jeugd en gezin of werk en inkomen.

*Woont u in Maassluis?*
Kijk op de website van gemeente Maassluis. Met “Samen zijn wij Maassluis” heeft de gemeente acties en initiatieven om elkaar te helpen.

*Woont u in Vlaardingen?*
Kijk op de website van gemeente Vlaardingen. Hier staat een opsomming van organisaties waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning. Uiteraard ook die te maken hebben met de gevolgen van het coronavirus.

*Woont u in Schiedam?*
Op deze pagina van schiedamhelpt.nl lees je alle acties en initiatieven die jou kunnen helpen of waarbij je juist hulp kunt aanbieden.

*Woont u in Capelle a/d IJssel?*
Op de website van welzijncapelle.nu vindt u alle informatie over bewonersinnitatieven en sociale wijkteams die mensen op meerdere manier helpen. 

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe