Archieven

Blijf in beweging om deze positieve redenen

Blijf in beweging om deze positieve redenen

U voelt zich door voldoende beweging niet alleen stukken fitter en gezonder, maar het verkleint ook de kans op diverse ziektes. Wij zetten de belangrijke voordelen voor u op een rij!

 1. Versterkt uw botten
Hoe ouder u wordt, hoe brozer en breekbaarder de botten worden. Door uw botten te belasten worden ze sterker en kunt u botontkalking tegengaan. Elke dag een halfuur beweging is al voldoende. Denk hierbij aan een stevige wandeling.

2. Goed voor de spieren
Naast dat u met genoeg bewegen botontkalking kunt tegengaan, is het ook van belang om de spieren sterk te houden. De mate van intensiviteit van bewegen speelt hierbij wel een belangrijke rol. Met zwemmen zult u bijvoorbeeld meer bereiken dan met fietsen of wandelen.

3. Het maakt u gelukkig
Uw lichaam maakt gelukshormonen aan, zoals endorfine en dopamine. Door deze stoffen krijgt u een goed en zelfs euforisch gevoel.

4. Goed voor de bloeddruk
De aderen worden stijver en nauwer naarmate u ouder wordt. Dit is nadelig voor het hart, omdat het steeds harder moet werken. Hierdoor worden ook de bloedvaten overbelast. Tijdens het bewegen gaat uw hartslag omhoog en dit heeft een positieve invloed op de conditie van uw hart en vaten, de bloedcirculatie, soepele bloedvaten en voor het verlagen van de bloeddruk.

5. Verbetert de spijsvertering
Bij het ouder worden, worden er minder spijsverteringssappen gemaakt in het lichaam. Hierdoor kunnen voedingsmiddelen minder goed verteerd worden. Uw lichaam kan hierdoor onvoldoende mineralen en vitamines uit de voeding halen. Uw spijsvertering kan versoepeld worden door genoeg te bewegen.

6. Verbetert de nachtrust
U valt door genoeg te bewegen niet alleen sneller in slaap, maar u slaapt ook beter. Hierdoor bent u overdag beter uitgerust, waardoor de concentratie en productiviteit verbeterd worden.

7. Aanmaak van het goede cholesterol
Cholesterol is een belangrijke bouwstof voor het lichaam waarvan een deel via voeding in het bloed wordt opgenomen. Het lichaam heeft goede en slechte cholesterol. Het slechte gedeelte blijft sneller plakken aan de binnenkant van de bloedvaten, terwijl de goede variant het overschot juist afvoert. Beweging zorgt voor de aanmaak van de goede variant en dit voorkomt verstoppingen.

Daarnaast zorgt voldoende beweging ook voor een gezonde huid en longen, meer energie en een ontspannend gevoel.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe