Archieven

Boekenweek 2021 is van start

Tot grote vreugde van velen mogen de boekhandels weer open zonder dat u van tevoren een afspraak dient te maken. Om deze reden is ook eindelijk de Boekenweek 2021 van start gegaan. Normaal gesproken staat de Boekenweek gepland in maart, maar in verband met de corona is deze verplaatst naar eind mei. Op zaterdag 29 mei is de Boekenweek officieel geopend, deze duurt tot en met zondag 6 juni.

Tweestrijd
Dit jaar is het thema van de Boekenweek ‘Tweestrijd’. Hanna Bervoets is de auteur van het Boekenweekgeschenk met de titel ‘Wat wij zagen’. Roxane van Iperen schreef het Boekenweekessay getiteld ‘De genocidefax’. Het Boekenweekgedicht heet ‘Polyglot’ en is geschreven door columnist Babs Gons. Tijdens de Boekenweek krijgt u het Boekenweekgeschenk cadeau in de boekwinkel bij besteding van ten minste € 15 aan Nederlandstalige boeken. 

#steunjeboekhandel-actie
Deze week worden door het hele land boekhandels symbolisch heropend door bekende auteurs. Grote namen als Ronald Giphart, Daphne Deckers, Simone van der Vlugt, Manon Uphoff en Nynke de Jong doen mee met deze festiviteit onder het motto ‘Wij openen de boekhandel!’ Deze campagne moet zoveel mogelijk Nederlanders wijzen op het belang van de boekhandel en het lezen van boeken.

Bron: Boekenweek.nl

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe