Archieven

Bouw van nieuw Aafje verpleeghuis in Rotterdam Kralingen officieel van start

Op vrijdag 19 november 2021 is de laatste heilpaal geslagen op de bouwplaats aan de Kralingseweg 500. Daarmee is de bouw van het nieuwe Aafje verpleeghuis ‘Hof van Kralingen’ officieel gestart. Het verpleeghuis wordt naar verwachting medio 2023 opgeleverd. Het verpleeghuis gaat zich richten op de zorg voor ouderen met dementie en dit is het eerste nieuwbouwproject van Aafje.

Het nieuwe verpleeghuis beschikt straks over vijf etages. Er is een restaurant, een ontmoetingsruimte, behandel faciliteiten, een bewegingsruimte en dagbesteding en in totaal komen er 95 rolstoelvriendelijke éénpersoons kamers. De studio’s worden onderdeel van kleine woongroepen van maximaal tien bewoners. Door de kleinschalige manier van wonen kan er veel persoonlijke aandacht gegeven worden aan de bewoners.

Innovatief wonen
De bewoners van Hof van Kralingen kunnen straks gebruik maken van moderne innovaties om het leven leuker en makkelijker te maken. Zo is er bijvoorbeeld rekening gehouden met bewoners die in een rolstoel zitten, waardoor veel ‘alledaagse’ gebruiksvoorwerpen op zithoogte te vinden zijn. Daarnaast beschikt iedere kamer over een ‘slimme badkamer’. Door de slimme opening van de deur wordt de badkamer in een handomdraai voor de helft groter. In de huiskamer en op de gangen wordt aandacht besteed aan belangrijke elementen zoals geur en kleur, waardoor de zintuigen van de bewoners geprikkeld worden. Hiervoor worden ook speciale beleveNISSEN georganiseerd om de zintuigen te blijven prikkelen.

Bron: Aafje

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • C.j.j dejong
    30 november 2021 op 14:52

    geweldig!!!!

  • Lenie
    30 november 2021 op 16:36

    Nou dat is geweldig, hard nodig voor deze mensen ook.

Voeg een reactie toe