Archieven

Buurtkring: een initiatief van Achmea

Achmea heeft Buurtkring gelanceerd. Een mobiel platform waar vraag en aanbod voor ‘kleine’ hulpvragen binnen een buurt samenkomen. U kunt hier terecht voor de kleine, maar belangrijke dingen die u makkelijk kunt inpassen in uw dagelijkse routine. Mensen worden aan elkaar verbonden via het Achmea Homies Alarm. Met dit initiatief wordt het saamhorigheidsgevoel en bereidheid om iets voor een ander te doen vergroot.

Hoe werkt het?
U kunt zich hier aanmelden. In het buurtkring overzicht kunt u aangeven waarbij u hulp nodig heeft. U kunt kiezen uit de volgende drie categorieën: Praatje, Boodschappen of Iets anders. Verstuur uw hulpvraag en deze wordt naar maximaal vijf buren verstuurd die binnen een straal van één kilometer afstand wonen.

U wordt toegevoegd aan een buurtkring chatgroep. Hierin kunt u uitleggen wat u precies nodig heeft en overleggen hoe uw buren u het beste kunnen helpen. Heeft u hulp ontvangen? Dan kunt u uw hulpvraag sluiten en weten de andere hulpaanbieders dat ze niet meer in actie hoeven te komen. Voor meer informatie en vragen kunt u kijken op de website van Buurtkring. Hier vindt u ook een korte video met uitleg.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe