Archieven

Centrum voor Levensvragen

Centrum voor Levensvragen

Alle inwoners van Rotterdam en omstreken en professionals die ondersteuning willen bij vragen over het leven kunnen terecht bij het Centrum voor Levensvragen.

Wat zijn levensvragen?
Deze kunnen ontstaan als uw leven na een bepaalde gebeurtenis niet meer hetzelfde is. Bijvoorbeeld door een ziekte, trauma, verlies of naderende dood. Ook kunnen gebeurtenissen zoals geboorte, relatievorming of overgangsmomenten levensvragen oproepen. Het kunnen alledaagse vragen zijn of grote vragen naar de zin en de bedoeling van het leven. Denk hierbij aan ‘Waarom overkomt dit mij?’ of ‘Wie ben ik nog?’.

Levensvragen kunnen niet altijd meteen beantwoord worden. Ze worden daarom ook wel ‘trage vragen’ genoemd. Er is tijd nodig om na te denken over deze vragen en vaak liggen ze verborgen onder gevoelens of lichamelijke en/of psychische klachten.

Het aanbod
Het Centrum voor Levensvragen heeft een ruim aanbod van activiteiten die zich richten op levensthema’s en zingeving. Ook bieden zij begeleiding door geestelijk verzorgers of door speciaal geschoolde vrijwilligers.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe