Archieven

cMed Plus: uw medicijnhulp voor thuis

Uit informatie van de Rijksoverheid blijkt dat ieder jaar 50.000 mensen in het ziekenhuis belanden door verkeerd medicijngebruik. Zo’n 1.000 mensen komen jaarlijks zelfs te overlijden. Vooral bij kwetsbare ouderen die meerdere medicijnen op een dag gebruiken komt dit veel voor. Dankzij de cMed Plus, een slimme medicijndispenser, kunnen incidenten met verkeerd medicijngebruik verminderd worden.

Hoe werkt het?
De dispenser biedt u met één druk op de knop op het juiste moment het juiste medicijn aan. cMed Plus geeft een duidelijk geluidssignaal (en ook een lichtsignaal voor mensen die slechthorend zijn) af als het tijd is om uw medicatie in te nemen. Zoals eerder aangegeven komt met één druk op de knop het zakje met de juiste medicatie eruit. U kunt de zakjes makkelijk openen, omdat ze voor een deel al zijn ingesneden. Mist u een medicatiemoment, dan neemt het servicecenter contact met u op om te kijken wat er is. Als het nodig is schakelen ze uw naasten of een zorgverlener in. Daarnaast hebben uw naasten en zorgverlener via een app inzicht in uw medicijngebruik.  

Minder afhankelijk en meer vrijheid
U bent met de cMed Plus minder afhankelijk van de thuiszorg, doordat u uw medicijnen zelfstandig inneemt. Zo hoeven zij niet meerdere momenten op een dag langs te komen. Hierdoor heeft u meer vrijheid om de dag zelf in te delen en dat zorgt voor rust en ruimte. De thuiszorg blijft natuurlijk wel langskomen voor andere zorgtaken, maar minder vaak. Als u een langere tijd van huis bent kunt u de dispenser meenemen. 

Bekijk hier de introductievideo van de cMed Plus.

Bron: FocusCura

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe