Archieven

Comfortwoning in IJsselmonde opent haar deuren

Vanaf nu kunnen ook bewoners van de gemeente IJsselmonde een bezoek brengen aan een Comfortwoning. U kunt hier kennismaken met technologische eHealth-oplossingen die het mogelijk maken om langer zelfstandig thuis te wonen. Innovatie is in de zorg is erg belangrijk, omdat het bijdraagt aan langer prettig en verantwoord thuis wonen.

IJsselmonde bevat bijna 6.7000 75-plussers die zelfstandig wonen. Sven de Langen, wethouder, geeft aan dat Rotterdammers zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Met een beetje steun van mooie en slimme hulpmiddelen wordt het zelfstandig wonen makkelijker gemaakt. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende innovatieve producten, waardoor u misschien het overzicht volledig kwijt bent. Daarom kunt u in de Comfortwoning deze producten bekijken en testen. De Comfortwoning is opgezet in samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Woonbron, Bureau Zorginnovatie, Stichting Aafje en PIT 010.

In de Comfortwoning wordt u door vrijwillige ambassadeurs geleid. Dit zijn studenten van het Albeda College en buurtbewoners uit de wijk. Ze zijn volledig op de hoogte van de producten en verzorgen trainingen om het gebruik ervan uit te leggen. Het is ook mogelijk om de producten te lenen en thuis uit te proberen. Zo kunt u rustig kijken hoe het product werkt, hoe en waar het verkrijgbaar is en wat de kosten zijn. De uitleenservice start vanaf half april 2021.

Prettig oud worden in uw eigen wijk
De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat u oud kunt worden in uw eigen wijk, dichtbij uw sociale contacten. De stad werkt daarom ook aan ‘seniorvriendelijke’ wijken, oftewel ouderenhubs. Wijken waar u prettig kunt wonen, actief kunt blijven meedoen en de juiste zorg en ondersteuning dichtbij kunt krijgen. Op plekken waar het nodig en mogelijk is worden woningen, woonzorgconcepten en andere voorzieningen, diensten of activiteiten aangepast of toegevoegd. Hierdoor is en blijft Rotterdam een stad waar u prettig oud kunt worden.

Contactgegevens Comfortwoning IJsselmonde
U vindt de Comfortwoning op Grote Hagen 19, vlakbij Winkelcentrum Keizerswaard. Wilt u een bezoek brengen aan de Comfortwoning? Neem dan voorafgaand contact op met Ans Rijshouwer (PIT 010) via a.rijschouwer@pit010.nl of bel naar 06 5023 3248.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe