Archieven

CoronaMelder-app is nu te downloaden

CoronaMelder-app is nu te downloaden

Op maandag 17 augustus zijn ze in 5 GGD-regio’s van start gegaan met het testen van CoronaMelder-app. Vanaf 1 september is de app in het hele land werkzaam. U kunt de app CoronaMelder wel al downloaden via de Google Play Store of Apple App store.

Hoe werkt het?

U ontvangt een melding als u enige tijd in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het virus. De app geeft u ook advies over hoe u het beste kunt handelen, zodat het risico kleiner is om andere mensen in uw omgeving te besmetten.

De CoronaMelder herkent via bluetooth andere telefoons in de buurt die de app gebruiken. Als u langere tijd in de buurt bent van een andere gebruiker, slaat uw app de willekeurige code op. Verder weet de app niet wie of waar u bent.

Het doel van de CoronaMelder is om het coronavirus onder controle te krijgen. Hoe meer mensen de app downloaden, hoe meer mensen weten dat ze in contact zijn geweest met de besmette persoon.

Besmetting melden in CoronaMelder
Als blijkt dat u besmet bent met corona, wordt u gebeld door een GGD-medewerker. Tijdens het gesprek vraagt de medewerker of u anderen wil waarschuwen via CoronaMelder. U kunt hier natuurlijk vrijwillig voor kiezen.

Voor meer informatie over CoronaMelder kunt u hier klikken.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe