Archieven

De allerlekkerste worteltaart maakt u zo!

De allerlekkerste worteltaart maakt u zo!

Een kaakje bij de thee of koffie is natuurlijk heerlijk, maar wat dacht u van een lekker stuk wortelcake? De warme en kruidige smaken zijn perfect voor tijdens de koude dagen. Hierbij het recept voor de allerlekkerste wortelcake! 

Ingrediënten
Dit recept voor is voor ongeveer 12 personen. Voor het maken van deze worteltaart heeft u de volgende ingrediënten nodig.
– 1 medium sinaasappel
– 140gr rozijnen
– 125ml zonnebloem olie
– 115gr volkoren bloem
– 1tl bakpoeder
– 1tl bakzout
– 1 flinke tl gemalen kaneel
– 140gr donkere basterdsuiker
– 280gr fijn geraspte wortel
– 2 eieren
– 115gr zelfrijzend bakmeel

Frosting
– 100gr philadelphia
– 100gr kwark
– 3el poedersuiker
– 1/2tl sinaasappel rasp
– 1,5tl citroensap

Worteltopping
– 50gr geraspte wortel
– Sap van 1 sinaasappel

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp voor de cake de sinaasappel en pers het sap over de rozijnen in een kom. Roer de rasp erdoor en laat dit weken terwijl u aan de slag gaat met het beslag.
2. Vet een bakblik van ongeveer 20cm bij 20cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
3. Meng de bloemsoorten met de 1tl bakpoeder, bakzout en de kaneel.
4. Splits een van de eieren. Doe het eiwit in een kleine kom en het eigeel in een grote kom. Breek het resterende ei bij het eigeel en doe er dan suiker bij. Klop dit voor 1-2 minuten of tot het dik en schuimig is. Giet hier langzaam de olie bij en blijf op lange snelheid mixen tot het goed gemengd is.
5. Doe het bloemenmengsel erbij in twee gedeeltes en roer het voorzichtig erdoor met een grote lepel of een rubber spatel. De mix zal vrij stijf zijn. Doe het extra beetje bakpoeder bij het eiwit en klop dit tot zachte pieken.
6. Roer de wortel en de rozijnen door het bloemenmengsel. Vouw het eiwit erdoor en schep dan alles in uw bakblik. Gebruik een lepel om de cake een beetje aan te drukken en te egaliseren. Door alle wortel is het beslag vrij stevig.
7. Doe het voor 50 minuten tot een uur in de oven. Laat het ongeveer vijf minuten afkoelen in de bakblik nadat u het uit de oven haalt. Haal de taart dan uit de bakblik en laat het volledig afkoelen.
8. Voor de frosting roert u de roomkaas, kwark, poedersuiker en sinaasappel rasp samen. Klop dit niet te lang.
9. Roer het citroensap erdoor en smeer de frosting over de cake en snijd het in ongeveer 16 blokken.
10. Voor de extra worteltopping doet u de 50gr geraspte wortel in een kleine steelpan en voeg hier het sinaasappelsap en eventueel een klein schepje suiker aan toe. Laat het goed doorkoken tot de wortel zacht en zoet wordt. Giet het af, laat het uitlekken en verdeel het over de frosting.  

Tip 
De cake is na twee dagen nog lekkerder als u het afgedekt in de koelkast bewaard. U kunt de cake voor vijf dagen goed bewaren in een luchtdicht blik zonder frosting of in de koelkast met frosting.

Recept: Miljuschka

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe