Archieven

De CoronaCheck-app: hier is het voor

Een tijd geleden lanceerde het ministerie van Volksgezondheid de CoronaMelder. Met deze app kunt u in de gaten houden of u bij een besmet persoon in de buurt bent geweest. De CoronaCheck-app fungeert als digitaal toegangsbewijs bij sportactiviteiten, horeca, culturele instellingen of evenementen.

Hoe werkt het?
De app werkt heel makkelijk. Als u een groen scherm krijgt, mag u doorlopen. Bij een rood scherm wordt u geweigerd. Via de CoronaCheck-app kunt u het testresultaat opvragen bij de instelling waar u zich heeft laten testen. Na het opvragen ontvangt u een certificatiecode per sms. Vervolgens wordt er een QR-code aangemaakt in de app. De QR-code kunt u aan de deur bij een festival, restaurant of sportwedstrijd tonen.

Het scherm kleurt niet alleen rood of groen, maar ook uw initialen en een deel van uw geboortedatum (dag en maand) worden getoond. De beveiliger kan de initialen en data nakijken met uw identiteitsbewijs. Hiermee wordt frauderen beperkt door bijvoorbeeld de telefoon aan elkaar door te geven. Er wordt ook met een pasfoto gewerkt vanwege privacy. Volgens het ministerie worden namen en locaties niet bewaard. Alle informatie over het testresultaat wordt direct opgehaald bij de instelling waar getest is. Er zal dus geen centrale database met gegevens gemaakt worden voor deze app.

Wilt u meer informatie over de CoronaCheck-app? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Bron: PlusOnline, de Volkskrant, Rijksoverheid

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe