Archieven

De lente is in aantocht. Trek er veilig op uit op de fiets.

Vanwege de corona maatregelen in combinatie met het koudere en regenachtige weer bent u waarschijnlijk niet veel buiten geweest de afgelopen tijd. Gelukkig begint de lente bijna en kunnen we hopelijk weer gaan genieten van het mooie weer. Met elkaar op stap gaan of op een terrasje zitten is helaas nog niet mogelijk. Wel kunt u er lekker op uittrekken met de fiets. Dit is geheel coronaproof en ook nog eens goed voor lichaam en geest. Wellicht vindt u het wat spannend om weer op de fiets te stappen en daarom geven wij u een aantal tips hoe dit zo soepel mogelijk kan.

Oefen uw balans
Op een fiets heeft u uiteraard een goede balans nodig om niet om te vallen als u opstapt. Dit kunt u thuis oefenen door een touw op de grond te leggen en daar als een koorddanser overheen te lopen. U kunt het opstappen op een fiets oefenen door een stoel neer te zetten. Houdt de rug van de stoel vast en maak een grote stap over het touw alsof u op de fiets stapt.

Verbeter uw reactiesnelheid
Voor deze oefening heeft u een bal nodig. Ga stevig staan met uw knieën gebogen. Stuiter de bal op de grond en vang deze weer op. Om deze oefening iets lastiger te maken kijkt u naar een punt voor u en niet naar de bal. U kunt de bal eventueel ook tegen de muur gooien en weer opvangen of u vraagt iemand om met u over te gooien.

Conditietraining
Bent u van plan langere fietstochten te maken, dan is conditie erg belangrijk. U kunt u conditie altijd trainen door eerst een lang stuk te wandelen. Wat ook altijd een goede oefening is, is de trap op en aflopen.

Bent u er zelf helemaal klaar voor om op de fiets te stappen en lekker van de omgeving te gaan genieten? Mooi! Nu uw fiets nog.

Spiegel
Bij de fietsenwinkel of online op het internet kunt u een fietsspiegel aanschaffen. Hierdoor hoeft u niet uw hoofd te draaien om te zien wat er achter u rijdt. Zo hoeft u niet te schrikken als iemand u plotseling of met hoge snelheid inhaalt.

Instapvriendelijke fiets
Bent u bereid een nieuwe fiets aan te schaffen? Let er dan op dat deze een lage instap heeft. Een herenfiets heeft vaak een stang in het midden en maakt het op de fiets stappen een stuk moeilijker. Tegenwoordig bestaan er ook fietsen met een heel lage instap.

Let op de remmen
Als u toch een nieuwe fiets aanschaft, dan kunt u er ook beter een kopen met handremmen dan met een terugtraprem. Met handremmen kunt u beter reageren op onverwachte situaties.

In het verkeer zijn uw ogen en oren erg belangrijk. Twijfelt u over uw zicht of over uw gehoor? Via Met hulp van Aafje kan de opticien of de audicien bij u aan huis komen voor een gratis oog- en hoortest. Om weer helemaal op de hoogte te zijn van de verkeersregels in Nederland kunt u hier op de website van Veilig Verkeer Nederland een gratis opfriscursus doen.

Wij wensen u heel veel fietsplezier!

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe