Archieven

De leukste en handigste apps voor u

De leukste en handigste apps voor u

De smartphone is onder iedere generatie niet meer weg te denken. Maar we snappen ook dat u het soms niet meer bijhoudt. Er zijn duizenden apps die het leven makkelijker en leuker maken. Daarom zetten wij een aantal handige en leuke apps voor u op een rij!

1. Dragon dictation
Als u moeite heeft met typen door de veel te kleine lettertjes, dan is deze app echt een uitvinding. Met Dragon dictation spreekt u in wat u wilt typen en de app zet het om in tekst voor uw sms, mail of whatsapp-bericht. Zo kunt u snel en efficiënt berichten sturen.

2. Fello – voor mantelzorgers
Met deze app onderhoudt u als mantelzorger makkelijk contact met mede-mantelzorgers, familie en vrienden. U deelt een agenda waarop iedereen kan aangeven wanneer hij/zij beschikbaar is om steentje bij te dragen. Dankzij Fello is er voor iedere gebruiker een duidelijk overzicht en is iedereen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. 

3. Moet ik naar de dokter?
Wilt u niet meer onnodig op en neer rijden naar de dokter? De app voorziet u van informatie over uw klachten, zoekt handige zelfhulp tips en geeft u advies of u wel of niet naar de dokter moet. De vragen zijn vergelijkbaar met de vragen die een doktersassistent stelt als u die aan de telefoon krijgt. ‘Moet ik naar de dokter’ is de enige medische app in Nederland die goedgekeurd is door het Nederlands Huisartsen Genootschap, een wetenschappelijke vereniging voor huisartsen.

4. MedAlert
Dankzij MedAlert vergeet u nooit meer uw medicijnen op tijd in te nemen. Het herinnert u wanneer en hoeveel medicatie u moet innemen en wanneer u een nieuwe voorraad moet bestellen.

5. Klup
Zou u meer contacten willen leggen, maar vindt u het lastig om de eerste stap te zetten? De app Klup helpt u hierbij! Op basis van uw profiel, zoekt Klup andere personen in de buurt die dezelfde interesses delen en waar u wellicht een klik mee heeft. Tevens worden er door het hele land leuke activiteiten georganiseerd.

6. Einsteins Breinbrekers
Het is belangrijk om regelmatig uw brein te trainen. De app Einsteins Breinbrekers is voor ontspanning en training van de hersenen. Via allerlei puzzelspelletjes wordt de fitheid van uw geheugen iedere dag berekend. De app meet de vooruitgang van uw geheugen en houdt u hiervan op de hoogte. Een leuke manier om uw hersenen aan het werk te zetten!

7. Luisterbieb
Een luisterboek is erg handig wanneer lezen steeds moeilijker gaat. Met de Luisterbieb app, luistert u waar en wanneer u wilt naar leuke thrillers, romans of wat voor genre dan ook. Als u al een abonnement heeft bij de plaatselijke bibliotheek dan heeft u ook toegang tot de luisterboeken.

8. Beter Zien
U kunt dankzij de app Beter Zien gemakkelijk de teksten uit kranten, tijdschriften, folders of zelfs product-labels vergroten en u kunt de kleurcontrasten aanpassen. Lukt dat nog niet? Dan kan de app de tekst voor u voorlezen.

9. MuseumTV
Mis nooit meer een tentoonstelling of expositie dankzij de app MuseumTV. Voordat u het museum gaat bezoeken kunt u alvast een digitaal voorproefje nemen. Bent u helemaal weg van een tentoonstelling? Dan kunt u het terugkijken in de app!

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe