Archieven

De leukste kerstmarkten in Nederland en Duitsland

Leuke kraampjes, lekker eten en drinken brengen u helemaal in kerstsfeer.

Over de grens zijn kerstmarkten al ontzettend populair. In Nederland worden er gelukkig ook steeds meer kerstmarkten georganiseerd. Als u een kerstliefhebber bent, dan moet u echt eens een kerstmarkt bezoeken. Leuke kraampjes, lekker eten en het drinken van een glühwein brengen u helemaal in de kerststemming. Met hulp van Aafje geeft u de top 3 leukste kerstmarkten in Nederland en de top 3 in Duitsland.

 

Nederland

 1. Valkenburg
  Met kerst verandert het stadje in het Zuid-Limburgse Heuvelland in een ware decemberdroom. Jong of oud, je gaat je absoluut vermaken op de enige ondergrondse kerstmarkt in Europa.
 2. Maastricht
  De Limburgse hoofdstad ademt al een positieve sfeer sinds de vroege middeleeuwen. Die status heeft de stad nooit verloren en zeker rondom Kerstmis laat de stad zien waarom. De kerstmarkt in Maastricht is een absolute sensatie.
 3. Dordrecht
  In de aanloop naar de feestdagen kunt u in het weekend van 13 t/m 15 december in Dordrecht genieten van de grootste Kerstmarkt van Nederland. In de historische binnenstad kunt u, tussen honderden kramen en meerdere podia, genieten van een ultieme kerstsfeer.

Duitsland

 1. Düsseldorf
  Halverwege november verandert een van de meest geliefde plaatsen in Duitsland onder Nederlanders in een sprookje. Vooral de Marktplatz, bij het stadhuis is een unieke ervaring. Maar ook de andere 6 pleinen bieden volop vertier en kerstplezier.
 2. Essen
  Met zijn 450.000 lichtjes is de kerstmarkt van Essen de mooist verlichte kerstmarkt van Duitsland. De markt loopt vanaf de Willy-Brandt-Platz langs de Rathenaustraße en op de Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt, waar u kunt rondneuzen tussen meer dan 250 kerstkraampjes.
 3. Oberhausen
  Wanneer u vanuit Arnhem de auto pakt en een uurtje over de A3 rijdt, kunt u na een klein uurtje de afslag Oberhausen pakken. In december is er echter een goede tweede reden om Oberhausen aan te doen. Dan verandert Oberhausen namelijk in een prachtige kerstbestemming.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
 • Nog geen reacties.
 • Voeg een reactie toe