Archieven

De regiotaxi brengt u waar u maar wilt binnen uw eigen regio

Bent u niet meer zo goed ter been en is het reizen met het openbaar vervoer lastig voor u? Dan is de Regiotaxi een goede uitkomst. De Regiotaxi brengt u voordelig van A naar B en zelfs uw rolstoel of scootmobiel kunt u meenemen. Wij leggen u graag uit hoe u de regiotaxi aanvraagt, wat het kost en wanneer u er recht op heeft.

De Regiotaxi, wat is het?
Tegen een voordelig tarief brengt de regiotaxi u waar u maar wilt binnen uw eigen regio. Dit is meestal binnen een straal van 25km. In principe mag iedereen gebruik maken van de regiotaxi, maar mensen met een Wmo-indicatie profiteren van een lager tarief. Hoe u een Wmo-indicatie aanvraagt leest u hier. De kosten van dit vervoer zijn zo laag omdat er vaak meerdere mensen worden opgehaald op uw rit, daarom wordt de regiotaxi ook wel deeltaxi genoemd.

Hoe gaat het in zijn werk?
Een rit met de regiotaxi moet u minimaal een uur voor de gewenste vertrektijd aanvragen. De taxi kan een kwartier eerder óf later zijn. Om een rit te reserveren belt u naar de ritreserveringsnummer en geeft u uw naam en pasnummer door. Als de taxi er bijna is wordt u gebeld zodat u vast naar beneden kunt of uw jas aan kunt doen. De chauffeur ondersteunt u bij het in en uitstappen.

Hoe snel is de regiotaxi?
Meestal worden er op uw rit meerdere mensen opgehaald of thuisgebracht. Dit betekent dat de rit langer duurt dan wanneer u rechtstreeks rijdt. Er wordt wel een maximum aangehouden van een kwartier verlenging bij een rit van 5 tot 10 kilometer en een halfuur bij een rit van 20 tot 25 kilometer.

Binnen welke tijden rijdt de taxi?
De regiotaxi rijdt meestal van 06.00 uur tot 01.00 uur. Dit verschilt per regio, zoek dit daarom van tevoren goed uit.

Wat kost de regiotaxi?
De kosten voor een rit zonder een wmo-indicatie zijn gemiddeld € 4,- per zone van 5 kilometer. Met een wmo-indicatie kost dit gemiddeld € 1,-. Daarnaast wordt er altijd een instaptarief gerekend.

De regiotaxi is een makkelijke en voordelige manier om te reizen binnen uw eigen regio. Of u op bezoek wilt bij een familielid of een afspraak heeft in het ziekenhuis, de regiotaxi brengt u erheen.

Bron: Langerthuisinhuis

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe