Archieven

De Sociale Dienst Drechtsteden helpt

De laatste stand van zaken voor u op een rij

De dienstverlening van de Sociale Dienst Drechtsteden is voor korte tijd voor een deel anders ingericht. Met hulp van Aafje zet voor u de laatste stand van zaken van de maatregelen in hun dienstverlening voor u op een rij.

Wijziging dienstverlening SDD
Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen die landelijk gelden, past de SDD hun dienstverlening aan. De maatregelen zijn te vinden in dit nieuwsbericht op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden. 

#SDDhelpt
We kunnen er niet omheen; het coronavirus raakt onze samenleving. De SDD staat midden in die samenleving. Juist in deze moeilijke tijd willen zij zich inzetten voor de inwoners die hun hulp goed kunnen gebruiken. De SDD wilt dat iedereen mee kan doen in de Drechtsteden. Maar dit kunnen ze niet alleen. Hier hebben ze uw hulp bij nodig! Er zijn inmiddels al een hoop mooie initiatieven ontstaan in de Drechtsteden waar mensen hun hulp aanbieden. Zij willen deze initiatieven verbinden aan de inwoners die dit goed kunnen gebruiken. Daarom is de Facebookgroep #SDDhelpt opgezet. Heeft of kent u een mooi initiatief in de Drechtsteden? Deel het in deze Facebookgroep. Wilt u gebruikmaken van een initiatief in de Drechtsteden of kent u iemand die deze hulp goed kan gebruiken? Reageer op het verzoek dat in de groep staat, zo legt u contact met de persoon die hulp aanbiedt.

Speciale hulplijn #SDDhelpt
U als inwoner van de Drechtsteden kan nu ook contact opnemen met de speciale hulplijn van #SDDhelpt. U kunt bellen voor een gezellig praatje of om te vragen om hulp. De medewerkers op de hulplijn kijken hoe deze hulpvragen gekoppeld kunnen worden aan de vrijwilligersinitiatieven die zich hiervoor inzetten. Dit doen ze samen met samenwerking met gemeenten en lokale vrijwilligersorganisaties. De hulplijn van de SDD is bereikbaar via telefoonnummer 078 770 8935 op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur. Ook kan er contact worden opgenomen via de e-mail: sddhelpt@drechtsteden.nl.

Drechthopper/Wijkhopper
De Drechthopper is nog altijd actief, maar wel in mindere mate. Het vervoer is beperkt. Alleen klanten met een medische noodzaak kunnen in deze tijd van de Drechthopper gebruik maken. Ook voor bijvoorbeeld een uitvaart of een bezoek aan het ziekenhuis kan de Drechthopper nog ingeschakeld worden. Om te kunnen voldoen aan de normen van het RIVM wordt één inwoner per keer vervoerd in een taxibus.

Er is momenteel géén vervoer met de Wijkhopper, omdat de minimale afstand van 1,5 meter niet kan worden aangehouden. De Wijkhoppers zijn wel beschikbaar voor het eventueel vervoeren van materialen en boodschappen. 

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe