Archieven

Deel je Zorg: een plek voor herkenning en erkenning

MantelzorgNL heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een online community voor mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen op dit platform met elkaar in gesprek, verhalen delen en vragen stellen. Het is een plek voor herkenning en erkenning. Het is niet alleen toegankelijk voor leden van MantelzorgNL, maar ook voor andere Mantelzorgers in Nederland.

Veel mantelzorgers verliezen door de corona-maatregelen een uitlaatklep. Deel je Zorg is een plek die mantelzorgers samenbrengt die in een vergelijkbare situatie zitten. Vaak hebben zij één woord nodig om elkaar te begrijpen. Oftewel: een stukje herkenning en erkenning. En dat is in deze roerige tijden extra fijn, omdat de belasting alleen nog maar zwaarder is geworden voor mantelzorgers.

De community is pas sinds een week gelanceerd en er staan voor de komende periode nog een aantal ontwikkelingen op de planning. Vanaf februari is er een app beschikbaar. Ook is er de mogelijkheid om lokale groepen te beheren voor mantelzorgondersteunende organisaties die aangesloten zijn bij MantelzorgNL. Mantelzorgers blijven zo gemakkelijk op de hoogte van lokale online en offline activiteiten.

Binnen de community is er ook een groep ingericht voor ex-mantelzorgers. Het is een groep die vaak vergeten wordt. Ex-mantelzorgers hebben vaak te maken met rouwverwerking en zijn op zoek naar een nieuwe invulling voor meer balans in het leven.

U kunt zich hier registreren voor de community. Deel je Zorg heeft ook een gebruiksaanwijzing om u een beetje op weg te helpen.

Bron: MantelzorgNL

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe