Archieven

Deze soorten mondmaskers zijn er

Deze soorten mondmaskers zijn er

Het mondmasker is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. We zien ook steeds meer verschillende soorten verschijnen, van maskers die voorzien zijn van een ventiel tot aan maskers met een extra spatscherm voor de ogen. Welke soorten er allemaal zijn? Wij zetten ze voor u op een rij!

1. Textiele mondkapje
De kans is groot dat u deze (wasbare) variant zelf ook thuis heeft. Sommige textiele mondmaskers hebben een vakje aan de binnenkant waar u een filter in kan doen.

2. Wegwerpmondkapje
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar deze zijn bedoeld om na één keer weg te gooien. Ze worden vaak in grotere hoeveelheden verkocht, maar ook op stations worden ze tegenwoordig in automaten aangeboden.

3. Mondkapje met ventiel
Deze mondkapjes komen minder vaak voor. Deze mondmaskers zijn wasbaar en te koop met een ventiel. Dankzij het ventiel zou het makkelijker zijn om in- en uit te ademen. Daarnaast zou het ventiel zorgen voor verse luchttoevoer.

4. Mondkapje met venster
Een mondkapje met een venster hebben we nog maar weinig op straat gezien, maar ze bestaan wel! Deze mondkapjes hebben een doorzichtig venster in het midden. Deze is voornamelijk handig voor doven en slechthorende mensen.

5. Spatscherm
Conducteurs, maar ook in het onderwijs zien we een spatscherm steeds meer opduiken. Een gezichtsscherm kunt u op uw hoofd bevestigen. Dit zit comfortabeler dan een mondmasker en hierdoor kunt u het een langere tijd ophouden.

6. Doorzichtig mondkapje/half spatscherm
Het wordt een doorzichtig mondkapje genoemd, maar is eigenlijk minder goed dan een wasbaar- of wegwerpkapje. Het is meer een half spatscherm dat alleen de mond en neus bedekt. Deze wordt vooral gebruikt door horeca- en museummedewerkers.

7. Mondkapje met spatscherm
Deze variant is nog maar heel weinig te zien op straat, maar aan het stoffen mondkapje zit een plastic scherm dat de ogen ook beschermt.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe