Archieven

Dit is waarom u nog aan krachttraining zou moeten doen

Vanaf het 70e levensjaar neemt uw spiermassa flink af. Soms wel met 25%. Maar wist u dat u met krachttraining dit proces remt en u zelfs op latere leeftijd nog spiermassa kan opbouwen? Dit is ook de reden waarom twee keer per week aan krachttraining is opgenomen in de Nederlandse Beweegnorm.

Het is belangrijk dat er binnen een training oefeningen worden uitgevoerd die zich richten op kracht, balans, coördinatie en lenigheid. Met deze oefeningen verhoogt u de kans om voor een langere tijd uw dagelijkse activiteiten zelfstandig uit te voeren. Andere positieve effecten van krachttraining zijn een minder hoge bloeddruk, een goed humeur en een verhoogde botdichtheid.

Welke oefeningen kunt u het beste doen?
Bij krachttraining gaat het om specifieke oefeningen die onder een bepaalde weerstand worden uitgevoerd. Dan kan in een sportschool met gewichten en fitnesstoestellen, maar ook vanuit huis kunt u krachttraining uitvoeren met bijvoorbeeld een weerstandsband. Hier ziet u een voorbeeld van 10 krachtoefeningen voor thuis, waarmee u alle spiergroepen traint.

Bent u ouder dan 50 en wilt u aan krachttraining beginnen? Neem dan eerst contact op met een professional om veilig aan de slag te gaan. De coach van Good Life For all komt gewoon bij u thuis om lekker te bewegen op uw eigen tempo en niveau.

Bron: Goed Bezig Met Gezondheid

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe