Archieven

Dit zijn leuke uitstapjes in eigen land

De zomer is vandaag officieel begonnen. Een heerlijk seizoen om er lekker een dagje op uit te trekken. Misschien wel vanaf uw vakantieadres in Nederland. Ons kleine kikkerlandje heeft veel moois te bieden. Wij zetten voor u een aantal leuke uitstapjes op een rij.

Breng een bezoek aan een wijngaard
Houdt u van een glas wijn op zijn tijd? Vaak schuilen er mooie verhalen achter een glas wijn. Waar komt de wijn vandaan, hoe is het gemaakt, hoe hoort u wijn te proeven en wat zijn de andere wijn etiquette. Hier komt u allemaal achter tijdens een bezoek aan een wijngaard. In Nederland vindt u prachtige wijngaarden, bijvoorbeeld in de Achterhoek. Deze streek wordt ook wel de ‘Bourgogne van Nederland’ genoemd. Wijngaarden zijn niet alleen geschikt voor eendaagse bezoeken. U kunt er ook een heel weekend van maken waarbij u slaapt in een kasteel en geniet van een heerlijk diner, uiteraard met een bijpassend glas wijn.

Ga op pad met een oldtimer
Een tocht maken met een mooie oldtimer is ontzettend leuk om te doen met uw partner of vriend of vriendin. Maar ook met een grotere groep is dit een erg leuk uitstapje. Huur bijvoorbeeld een leuke oldtimer Eend, neem een goedgevulde picknickmand mee en rijd achter elkaar aan langs de mooiste plekken die Nederland te bieden heeft.

Maak een mooie streetarttour
Misschien is dit niet een voor de hand liggend uitstapje voor u. In diverse grotere steden in Nederland kunt u een wandeling maken langs bijzondere buitenkunst. Onder begeleiding van een gids of op eigen gelegenheid komt u langs muurschilderijen, graffiti en 3D-illusies. U kunt deze tours doen in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam Heerlen of Den Haag.

Geniet van een lunch als een vorst in een kasteel
In Nederland vindt u tal van historische landhuizen en kastelen. Op veel van deze plekken kunt u lunchen, dineren en zelfs overnachten. Een bezoek aan een kasteel met uitgebreide lunch is een uniek uitstapje in Nederland. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Château Neercanne in Maastricht. Hier kunt u  voorafgaand aan de lunch of diner een aperitief nuttigen in de onderliggende mergelgrotten.

Bron: Harper’s Bazaar

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe