Archieven

Een buddy: dit zijn de voordelen ervan

Een buddy: dit zijn de voordelen ervan

Heeft u weleens van een buddy gehoord? Een buddy is een getrainde vrijwilliger die u bij verschillende activiteiten kan helpen, maar ook weleens bij u langs kan komen voor een gezellig praatje. Uit onderzoek is gebleken dat dit helpt tegen eenzaamheid en vergeetachtigheid. Een buddy doet dit werk vrijwillig en dus met veel liefde. In dit artikel vertellen wij u waarom het fijn is om een buddy te hebben!


Vooral in deze periode kunnen we ons heel goed voorstellen dat u zich vaak alleen voelt en dat u het mist om met iemand te kunnen kletsen. Door u in te schrijven voor een buddyproject bij u in de buurt kunt u hier verandering in brengen. U kunt samen afspraken maken over hoe vaak de vrijwilliger bij u langs kan komen om u gezelschap te houden. U kunt samen genieten van een kop koffie, een wandeling maken of een spelletje spelen. Hierdoor kunt u zich minder eenzaam voelen en meer betrokken bij de maatschappij.

Daarnaast kan het ook uw zelfredzaamheid vergroten. U kunt zelf de wekelijkse boodschappen blijven doen, maar ook werken aan uw fysieke gezondheid door voldoende te bewegen. Fysieke en mentale ondersteuning kan er namelijk voor zorgen dat u het langer volhoudt om thuis te blijven wonen.

Waar kunt u zich aanmelden voor een buddy?
Er zijn tegenwoordig in alle gemeenten buddyprojecten te vinden. U kunt ernaar vragen in buurthuizen, maar ook bij uw huisarts. Het leuke aan dit initiatief is dat u gekoppeld wordt aan een buddy die bij u past door te kijken naar uw hobby’s en karakter.

Tijdens het kennismakingsgesprek kunt u uw wensen en behoeften doorgeven. Hierdoor weet u gelijk of de buddy waaraan u gekoppeld bent er hetzelfde in staat. Een buddy brengt u gezelligheid en beweging en dit is belangrijk om eenzaamheid tegen te gaan!

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe