Archieven

Een fietstocht om nooit te vergeten: 2bike4alzheimer 2021

Wat is mooier dan gezamenlijk werken aan een doel en het maken van herinneringen. Op zaterdag 18 september vindt 2bike4alzheimer plaats en u kunt meedoen. Laat u sponsoren voor een toekomst zonder dementie in de prachtige omgeving rondom Amersfoort. Iedereen kan meedoen tijdens deze bijzondere fietstocht en de afstanden variëren van 40 km tot en met 160 km.

Fietsen voor een goed doel
Deze sponsortocht is een initiatief van Alzheimer Nederland om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Laat u sponsoren door vrienden, familie en collega’s en draag een steentje bij. Het streefbedrag is om €200.000,- op te halen. Het bedrag is hard nodig, want het aantal mensen met dementie stijgt ieder jaar.

Op dit moment zijn er maar liefst 290.000 mannen en vrouwen met dementie in Nederland. Er is dus veel onderzoek nodig om betere inzichten te krijgen in de oorzaak, preventie, diagnose en behandeling van dementie.

Fietst u mee?
U kunt zich hier aanmelden voor de fietstocht. U heeft de keuze uit verschillende afstanden, namelijk 40, 80, 120 en 160 kilometer. De fietstocht start in de ochtend en de finish is in de namiddag. De exacte starttijden volgen later. De locatie, De Nieuwe Stad in Amersfoort, is zowel per auto als met het OV goed bereikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Alzheimer Nederland

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe