Archieven

Een vast ochtendritueel voor een ontspannen begin van de dag

Het gejaagde gevoel van een drukke ochtend is moeilijk van u af te schudden. Gelukkig is er een hele simpele oplossing. Wist u dat een vast ochtendritueel kan helpen om uw dag rustig en ontspannen te beginnen? Door elke ochtend dezelfde dingen te doen, brengt u rust en structuur aan. Én u wordt er ook nog eens blijer en productiever van. Zo draagt een rustig begin van de dag direct bij aan het totaalplaatje van uw gezondheid.

Volgens de Amerikaan Hal Elrod, schrijver van Miracle Morning, is het idee om iedere ochtend een moment van rust te hebben. Tijdens het rustmoment richt u zich op de dag die voor u ligt. Zelfs wanneer u een drukke dag voor de boeg heeft. Zo heeft u het eerste moment van ontspanning van de dag al gehad.

Uw eigen routine
Welk ochtendritueel bij u past ligt aan uw persoonlijke situatie. Woont u samen of moet u op een bepaalde tijd het huis uit. Dit zijn allemaal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Maar uiteindelijk blijft het idee hetzelfde, namelijk dat een ochtendroutine ervoor zorgt dat u een moment voor uzelf heeft, voordat de drukte begint. Een kwartiertje of een uur, alle beetjes helpen.

Begin de eerste minuten van uw dag bijvoorbeeld in stilte. Drink een glas water, doe een ademhalingsoefening of probeer een korte meditatie van een paar minuten. Na dit moment van rust, denkt u een paar minuten goed na over wat u die dag moet of wil doen en welke praktische stappen u hiervoor moet uitvoeren. Schrijf het vooral op! Zijn er dingen waar u tegenop zit? Begin dan daarmee.

Een wandeling of een paar yoga-oefeningen zorgen voor een wakkerder gevoel en dat uw brein op gang komt. Na dit momentje voor uzelf, kan de dag beginnen. U merkt al snel dat de ochtend veel overzichtelijker zal verlopen. En nog een kleine tip: laat uw telefoon vooral staan!

Bron: Zilveren Kruis

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe