Het Maasstad Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Europa die de draagbare sensor van Philips inzet. Met deze sensor kunnen ze patiënten met een longontsteking of ingewikkelde urineweginfectie van een afstand in de gaten houden. Patiënten kunnen door de sensor eerder overgeplaatst worden naar het Aafje zorghotel, terwijl de arts van het ziekenhuis op afstand een digitale vinger aan de pols houdt.
Hoe werkt het?
De draagbare sensor is een wit kastje dat vast zit aan een pleister en is ongeveer net zo groot als een luciferdoosje. De biosensor wordt door de verpleegkundige geplakt op de onderste linker rib van de patiënt, wat nauwelijks te voelen is. Het apparaat registreert de hart- en ademhalingsfrequentie, de houding en activiteit van de patiënt. Deze gegevens worden daarna automatisch in het informatiesysteem genoteerd van het Maasstad Ziekenhuis.
Kortere ligduur
De gezondheid van de overgeplaatste patiënt kan van een afstand in de gaten gehouden worden. Hierdoor verblijft de patiënt korter in het Maasstad Ziekenhuis en komen er weer sneller bedden vrij voor nieuwe patiënten. Patiënten die geen specialistische zorg meer nodig hebben, maar nog wel te kwetsbaar zijn om naar huis te gaan, komen in aanmerking met een sensor. In het Aafje zorghotel, wat direct naast het ziekenhuis zit, kunnen de patiënten verder herstellen en revalideren.
Bron: Aafje
Voeg een reactie toe