Archieven

Erik Scherder spreekt in Ridderkerk over dementie en bewegen

Op maandag 20 september geeft Erik Scherder, neuropsycholoog en hoogleraar een online lezing speciaal voor Ridderkerkers. Live vanuit zijn studio vertelt hij u alles over ‘Dementie en bewegen’. U kunt de interactieve lezing volgen vanuit de theaterzaal van Het Plein of vanuit huis van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Erik Scherder was regelmatig aanwezig bij het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’. Hij staat bekend om zijn lezingen over de invloed van muziek en beweging op de werking van het brein. Erik leidt het onderzoeksprogramma Neuropsychologie van neurodegeneratieve ziekten aan de VU. Een onderdeel van dit programma is het uitvoeren van verschillende onderzoeken over het thema beweging. Wat is de relatie tussen lichamelijke (in)activiteit en gedrag bij mensen met en zonder dementie.

Het belang van bewegen bij dementie
Jesper Lagendijk, trajectbegeleider en coördinator van Ridderkerk Langer Gezond bij Facet Ridderkerk geeft aan dat bewegen een uitstekend middel is om stress kwijt te raken en de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Voldoende beweging stimuleert de doorbloeding van de hersenen en de productie van nieuwe zenuwcelverbindingen. Bent u altijd lichamelijk actief geweest? Blijf dan vooral voldoende bewegen! Ga regelmatig wandelen of pak de fiets. Ook bij dementie is het belangrijk om regelmatig te bewegen.

(Online) activiteiten
In de derde week van september, die in het teken staat van Wereld Alzheimer Dag en de Nationale Sportweek, worden er ook andere mooie (online) activiteiten aangeboden. Het doel is om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie en het belang van bewegen. De activiteiten, zoals een filmvoorstelling, wandelingen en een Fittest, worden georganiseerd door Dementievriendelijk Ridderkerk, zorg- en welzijnorganisaties en sportverenigingen. Kijk voor het complete programma op www.dementievriendelijkridderkerk.nl en www.facetridderkerk.nl. Wilt u meer informatie ontvangen via de mail? Dan kunt u zich aanmelden via info@dementievriendelijkridderkerk.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, projectleider Dementievriendelijk Ridderkerk of Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 432 350.

Bron: Dementievriendelijk Ridderkerk

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe