Archieven

Fitavie: uw persoonlijke e-coach

Fitavie: uw persoonlijke e-coach

Genoeg beweging is niet alleen op jongere leeftijd belangrijk, maar net zo belangrijk op oudere leeftijd. Fitavie richt zich voornamelijk op ouderen, maar ook op zorgverleners en mantelzorgers. Het doel van deze app is om zolang mogelijk vitaal te blijven.
 

Fitavie helpt op een leuke en gerichte manier om dagelijks aan voldoende beweging te komen. U geeft aan welke (dagelijkse) activiteiten u belangrijk vindt om te doen en wil blijven doen. Ook kunt u aangeven wat voor u de grens is. Op basis van deze informatie maakt Fitavie een programma op maat.

Fitavie komt continue met nieuwe en uitdagende activiteiten. Doordat u reageert op de oefeningen leert het programma u steeds beter kennen. De app is niet alleen voor individueel gebruik, maar is ook te gebruiken voor groepen, bijvoorbeeld als onderdeel van de dagbesteding.

Oefeningen
Het programma bevat meer dan 100 oefeningen en 160 variaties. De oefeningen focussen zich op balans, kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, maar ook motoriek. U heeft geen kennis nodig van bewegen. Op basis van uw profiel krijgt u een aantal voorstellen. Dit kan verschillen van lichte tot intensieve oefeningen. De oefeningen zijn meestal verdeeld in blokken van maximaal 3 x 10 minuten per dag. Deze kunt u over de gehele dag verdelen.

Wilt u meer weten over Fitavie? Klik dan hier.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe