Archieven

Gaat u verhuizen? Met hulp van Aafje geeft u tips!

Een verhuizing heeft vaak heel wat voeten in aarde.

Misschien gaat u noodgedwongen verhuizen. Of wilt u iets kleiner gaan wonen van een eengezinswoning naar een appartement. Met hulp van Aafje geeft u graag een aantal tips en zaken waar u rekening mee kunt houden als u binnenkort gaat verhuizen. 

1. Begin op tijd
Stel het inpakken en weggooien niet tot de laatste week uit. Dit voorkomt een hoop stress.

2. Geef uw adreswijziging op tijd door
Als u gaat verhuizen krijgt u natuurlijk een ander adres. Zet alle organisaties waar u post van krijgt op een rijtje op papier of in de computer. Geef alle instanties tijdig uw nieuwe adres door. Stuur ook al uw familie, vrienden en kennissen een adreswijziging. Zo voorkomt u dat belangrijke post niet op het oude adres bezorgd wordt.

3. Neem de meterstanden op
Neem op de eerste dag dat het huis op uw naam staat alle meterstanden op en maak hier ook een foto van. Zo voorkomt u een hoge rekening die eigenlijk nog voor de oude bewoners is.

4. Vraag televisie en internet aan
Vraag op tijd een internet en telefoonabonnement aan of zet dit abonnement op tijd over bij uw provider. Het aanvragen daarvan kan namelijk wel even duren. Misschien is het de eerste dagen fijn om geen televisie of wifi te hebben, maar dit moet niet te lang duren!

5. Investeer in verhuisdozen
Bespaar niet op stevige verhuisdozen. Het is heel vervelend als alle spullen door de bodem van de doos zakken als deze nat of te zwaar wordt en u weer van voren af aan moet beginnen.

6. Categoriseer
Categoriseer alle verhuisdozen. Plak stickers op iedere doos. Een doos voor de woonkamer, een doos voor de keuken, een doos voor slaapkamer 1, etc. Zo komen de dozen gelijk in de goede kamers terecht. Dit scheelt weer een hoop uitzoekwerk in de nieuwe woning.

7. Ruim op
Een verhuizing is hét moment om spullen weg te gooien die u nooit gebruikt of eigenlijk niet nodig hebt. Wees hierbij streng. Weggooien is moeilijk, maar een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

8. Houd wat servies bij de hand
Zorg dat u tijdens het verhuizen wat bekers, borden en bestek bij de hand hebt. Dan hoeft u niet te gaan zoeken als u snel een broodje wilt smeren of wat wilt drinken.

9. Maak een systeem in het klussen
Verven is bijvoorbeeld het verstandigst om te doen voordat alle meubels in het nieuwe huis staan of als de nieuwe vloer er al in ligt. Dat scheelt heel wat gedoe met afplakken.

10. Zoek voldoende hulp
Huur een bedrijf in om u te helpen. Zij hebben steekwagens en dat soort dingen om zware items naar boven en naar beneden te tillen. Via Met hulp van Aafje kunt u snel en gemakkelijk een prijsopgave opvragen voor uw verhuizing. Onze verhuizers vindt u hier.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe