Welke hulp bieden Gemeentes in deze tijden van onzekerheid?
De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn u vast niet ontgaan. Veel mensen zitten met vragen thuis. Het coronavirus baart veel mensen een hoop zorgen. Vooral bij de doelgroep ouderen is deze periode er een van onzekerheid en soms zelfs angst. Meerdere gemeentes slaan met een aantal partners voor u en andere risicogroepen de handen ineen om een handje te helpen.
Gemeente Rotterdam
De gemeente Rotterdam, het welzijnswerk, Trevvel en andere partners slaan hun handen ineen voor ouderen en andere risicogroepen die door het coronavirus alleen thuis zitten en niet naar buiten kunnen of durven. Gezamenlijk pakken zij tijdens de coronacrisis hulpvragen van deze Rotterdammers op. Er kan gedacht worden aan het ophalen van medicijnen bij de apotheek, het doen van boodschappen of gewoon even telefonisch contact als iemand zich eenzaam voelt.
Hoe werkt de sociale hulpdienst?
Via 14010 kunt u uw hulpvraag doen. Naast de inzet op hulpvragen vanuit 14010 is er een belteam dat vanuit het welzijnswerk proactief ouderen belt om hen te vragen hoe het gaat en te kijken of het noodzakelijk is om bij te springen met praktische klusjes. Het welzijnswerk pakt de meldingen met welzijnswerkers en vrijwilligers op en organiseert de hulpvragen in de wijk. Daarnaast stelt Trevvel chauffeurs en voertuigen ter beschikking om de bezorging en vervoer te organiseren.
Buurtwerk
De buurt staat achter u! Om de besmettingen met het coronavirus te voorkomen kunnen de medewerker van Buurtwerk u helaas niet bezoeken. Maar zij willen u wel helpen. Heeft u iemand nodig voor:
– Een gezellig (telefonisch) praatje;
– Medicijnen ophalen;
– Boodschappen doen;
– Financiële vragen.
Uw buurt staat voor u klaar. Wanneer u belt naar 010 455 37 99 kan Buurtwerk kijken wat zij voor u kunnen betekenen. We helpen elkaar! Wilt u zelf iets doen om uw buurtbewoners bij te staan of te helpen? Neem dan contact met ons op: 010 455 37 99.
Gemeente Barendrecht
In samenwerking met de gemeente Barendrecht en Stichting Present is een informatiekaart ontwikkeld.De gemeente merkt dat de meeste senioren bang zijn voor hun dagelijkse boodschappen of een praatje met iemand. Zij blijven binnen en raken hierdoor soms in een sociaal isolement. Dit geldt helemaal voor de mensen die een klein of geen netwerk om zich heen hebben. Voor deze mensen willen wij aangeven dat er hulp is voor de boodschappen of een praatje met een van onze medewerkers.
ANBO
Gezien de maatregelen om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken tot het hoogst noodzakelijke, krijgen steeds meer ouderen minder bezoek. We willen immers niet dat ouderen worden besmet met het coronavirus. Maar dat heeft wel grote impact: veel ouderen zitten veel alleen thuis. ANBO heeft daarom vorizge week woensdag een telefoonlijn geopend voor ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, praktische vragen hebben of graag een praatje willen maken. Hebt u een vraag over het coronavirus, maakt u zich zorgen of wilt u gewoon even een praatje maken? Dat kan vanaf nu! De lijn van de ANBO is 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar op 0348 – 46 66 66.
Schiedam helpt!
Er is een mooi nieuw initiatief ontstaan voor bewoners van Schiedam die in deze tijd wat extra ondersteuning nodig hebben, namelijk de website www.schiedamhelpt.nl. Dit is een samenwerking met meerdere partijen waaronder Samen Schiedam en het servicepunt vrijwilligers. Zij bieden meerdere soorten hulp voor bewoners, bijvoorbeeld hulp bij boodschappen doen.
Voeg een reactie toe