Archieven

Goed eten is een goed humeur!

Heeft u weleens last van een sombere bui? Om onszelf op zo’n moment te ‘troosten’ grijpen we al snel naar een lekkere, maar ongezonde snack. Het gevolg: we voelen ons wat beter, maar dat is vaak maar van korte duur. Voor we het weten zitten we weer in hetzelfde schuitje. Zou een gezonde snack dan een betere oplossing kunnen zijn? Misschien wel!

Gezonde voeding heeft niet alleen positieve invloed op uw lichaam, maar ook op uw geest. In voeding zitten namelijk verschillende signaalstoffen die effect hebben op hoe u zich voelt. Echter kan ons lichaam zelf maar een deel van de benodigde stoffen aanmaken. Om er toch voor te zorgen dat u voldoende van deze signaalstoffen binnen krijgt moet u deze via voeding opnemen.

Voor het verhogen van het serotonine- en dopaminegehalte kunt u bijvoorbeeld vette vis en plantaardige bronnen als lijnzaadolie, walnoten en chiazaad eten. Pittig voedsel is daarentegen goed voor het aanmaken van endorfine. Ook is het verstandig om uw immuunsysteem een handje te helpen door voldoende voedingsmiddelen als groenten, fruit, olijfolie en noten te eten. 70% van het immuunsysteem bevindt zich namelijk in de darmen. De darmen bevatten een heleboel zenuwen die volledig in verbinding staan met de hersenen en zijn daarnaast heel gevoelig voor emoties. Daarom is het verstandig om ze niet van slag te maken door bijvoorbeeld te ongezond, te snel of gestrest te eten. Dit zorgt voor een tragere vertering en kan problemen veroorzaken. Eet daarom regelmatig een stuk fruit en voldoende groenten.

Kortom, voor een goed humeur is het dus belangrijk om gezond te eten. Kies daarom vaker voor een lekker stukje fruit in plaats van chocolade of die zak chips. En blijf daarnaast lekker bewegen. Zo brengt u uw lichaam en geest weer helemaal in balans!

Bij Food Connect kunt u natuurlijk ook kiezen voor een verantwoorde maaltijd. En om het u wat makkelijker te maken hebben we voor alvast een aantal lekkere en gezonde maaltijden op een rijtje gezet. Zo helpen we u graag een handje bij het maken van een verantwoorde keuze!

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe