Archieven

Haal meer groen in huis

Planten staan niet alleen gezellig in uw huis, maar zijn ook goed voor uw gezondheid. Wij geven u 6 redenen om uw huis op te fleuren met de leukste kamerplanten.

 

 

1.  Ze werken luchtzuiverend
Planten produceren niet alleen zuurstof, maar sommige werken ook luchtzuiverend. Planten zoals de krulvaren, de lepelplant, de areca palm, klimop, de rubberplant en graslelie nemen via hun bladeren de schadelijke stoffen op. Deze stoffen worden uiteindelijk in de plant of wortel opgeslagen en afgebroken. Het creëren van een gezond binnenklimaat verkleind de kans op gezondheidsklachten, als hoofdpijn, slaapproblemen, huidproblemen en zelfs longklachten.

2. Ze produceren zuurstof
Planten halen koolstofdioxide uit de lucht en zetten deze om tot zuurstof. Ook zorgen ze ervoor dat de luchtvochtigheid in uw huis stabiel is. Dit is vooral fijn voor nieuwe en moderne huizen, omdat ze erg goed geïsoleerd zijn en dit kan weleens droge lucht veroorzaken.

3. Goed voor de focus
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het helpt om een kamerplant neer te zetten als u snel afgeleid raakt. Ze zijn goed voor de focus, productiviteit en concentratie. Het kijken naar ‘natuur’ zorgt ervoor dat u minder gestrest en vermoeid raakt. Alle planten hebben dit effect, maar de uitblinkers zijn rozemarijn en munt.

4. Werken bloeddruk verlagend 
Het herstelproces na een operatie werkt niet alleen sneller als er bloemen en planten op de kamer staan, maar het blijkt ook dat de bloeddruk van patiënten aanzienlijk lager is. Al dat groen zorgt namelijk voor rust en minder stress. Dat geldt in het bijzonder voor aromatische planten zoals, lavendel of jasmijn.

5. Ze zorgen dat u beter slaapt
Planten bevorderen niet alleen de slaap door de zuurstof die ze omzetten, maar ook door sommige aroma’s die sommige planten bevatten. Lavendel en gardenia hebben allebei een slaapverwekkende werking. Valeriaan staat bekend om haar rustgevende effect van de wortels.

6. Het maakt u gelukkiger
De laatste, maar zeker geen onbelangrijke reden is dat extra groen in uw huis zorgt voor een gelukkige sfeer. Het verzorgen van de planten speelt hier ook een rol bij.

 

 

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe