Archieven

Heeft u het sneller koud? Dit is waarom!

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op hoe warm of koud u het heeft. Het geslacht, uw leeftijd, lengte en afkomst spelen allemaal een belangrijke rol. De kans is ook groter dat wanneer u ouder wordt het inderdaad ook sneller koud heeft. Waardoor dit komt vertellen wij u hieronder.

Zodra u ouder wordt kunnen de bloedvaten zich minder goed aanpassen, waardoor sensoren in het lichaam trager reageren. Hierdoor houdt u tijdens de koudere maanden minder goed warmte vast en reageert het lichaam langzamer. Daarnaast neemt vanaf uw dertigste spiermassa ieder jaar een beetje af, terwijl spieren uw lichaam juist warm houden.

Wat kunt u doen?
Aan ouder worden kunt u natuurlijk niks doen, maar u kunt er wel voor zorgen dat uw spiermassa op niveau blijft. Voldoende beweging en natuurlijk is de juiste voeding ook van belang. Door het verbranden van voedingstoffen krijgt u het warm. Daarnaast verbranden spieren veel suikers en vetten én krijgt u een snellere stofwisseling door het sporten, wat er ook weer voor zorgt dat u het warm krijgt.

Daarnaast kunnen ouderen het ook sneller koud hebben door een slecht voedingspatroon. Hiervoor zijn verschillende oorzaken, zoals een slechte eetlust, kauw- of slikproblemen, het gebruik van medicijnen of het hebben van een ziekte.

Bent u ziek of afgevallen zonder dat het de bedoeling was? Neem dan altijd contact op met uw huisarts.

Bron: Gezondheidsnet

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe