Archieven

‘Herinneringen voor het leven’ op tv

Wist u dat er inmiddels 290.000 mensen zijn met dementie? En dat één op de vijf mensen te maken krijgt met deze hersenziekte? Op woensdag 30 juni om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1 wordt ‘Herinneringen voor het leven – stop dementie’ uitgezonden. Dionne Stax presenteert het live-programma vanuit het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Tijdens de uitzending wordt er aandacht gevraagd voor mensen die te maken hebben met dementie, de impact op de omgeving en de noodzaak om dementie te stoppen. Wat kunt u van de uitzending verwachten? Het wordt een uitzending waarin Dionne spreekt met patiënten en hun familieleden en onderzoekers. Ook zijn er bijzondere optredens van onder andere Edsilia Rombley.    

Herinneringen vastleggen met een foto
Ons leven is een optelsom van herinneringen. Wat blijft er nog over als je je herinneringen verliest? Een foto is voor iedereen een mooie manier om herinneringen te bewaren. Tegenwoordig maken we de hele dag foto’s met onze mobiele telefoons. Als we samenzijn met familie, vrienden en geliefden, zijn dat waardevolle momenten om vast te leggen. Ook dit zal tijdens de uitzending een terugkerend element zijn.

Bekende Nederlanders als straatfotograaf
Verschillende bekende Nederlanders gaan op pad met hun fotocamera naar plekken waar herinneringen gecreëerd worden. Denk hierbij aan mooie (alledaagse) momenten van voorbijgangers. Tijdens de uitzending wordt er live geschakeld met deze speciale fotografen op locatie en worden mooie momenten van verschillende mensen ter plekke vastgelegd.

Wilt u niks missen? Meld u dan alvast aan voor het Facebook event en krijg voorproefjes van de uitzending en een seintje vlak voor het TV-programma begint. U kunt zich hier aanmelden.

Bron: Alzheimer Nederland

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe