Archieven

Het campingseizoen is begonnen. Let hierop bij het reizen met een camper

Het campingseizoen is begonnen. We hopen dat de zon zich steeds meer laat zien zodat we er lekker op uit kunnen trekken met de caravan of de camper. Een camper is een ideaal vervoersmiddel om mee op reis te gaan. U heeft lekker alles bij de hand en kunt toch overal naartoe. Op reis gaan met een camper vergt wel meer voorbereiding dan wanneer u bijvoorbeeld in een hotel verblijft. Er zijn veel aspecten waar u rekening mee moet houden. Wij geven u een aantal punten waar u goed op moet letten zoals veiligheid en verzekering.

Voor vertrek

– Voor het besturen van de meeste campers heeft u een gewoon rijbewijs nodig. U mag dan rijden in de camper met lading en meerdere personen, mits het gewicht niet zwaarder is dan 3500 kilo. U kunt uw camper laten wegen bij een keuringsstation van de RDW.
– Gaat u een camper huren. Zorg er dan voor dat u goed went aan het rijden ermee. Misschien is het verstandig om zelfs een speciale training te volgen om te rijden met een camper.
– Meet de camper nauwkeurig op en noteer dit ergens. De afmetingen kunt u onderweg nodig hebben bij bijvoorbeeld tunnels of smalle wegen.
– De bagage in de camper kunt u het beste gelijkmatig verdelen in de kastjes die goed afgesloten kunnen worden. Berg zware spullen op in de buurt van de assen en zet deze vast met spanbanden.
– Zorg dat er een blusdeken, schuimblusser en een rookmelder aanwezig is in de camper.
– Controleer voor u vertrekt de bandenspanning, vloeistoffen en verlichting. Voor alle zekerheid brengt u de camper bij een garage voor een onderhoudsbeurt.
– Indien uw camper een gasinstallatie heeft dan is het belangrijk dat u hier heel voorzichtig mee omgaat. Neem voordat u vertrekt goed de regels door.

Onderweg

– De remweg met een camper is langer dan met een personenauto. Houd hier goed rekening mee onderweg.
– Neem onderweg voldoende rust. Let er goed op dat u de camper op een veilige plek parkeert. Bij het verlaten van de camper neemt u de meest belangrijke spullen mee. De rest bergt u op in de kluis in de camper. Campers zijn namelijk erg populair bij dieven.

Bij aankomst

– Bij hoge temperaturen is het prettig om ‘s nachts een raam open te hebben. Zorg er dan voor dat deze ramen niet van buitenaf geforceerd kunnen worden. U kunt hier een beugel voor aanschaffen.
– Let erop dat u geen opgerolde kabelhaspel onder de camper bewaart. Dit kan namelijk kortsluiting veroorzaken.
– Wordt er onweer voorspeld, maak dan de elektriciteit en de antennekabel los. Haal ook de satellietschotel naar beneden en draai de luifel in.

Verzekering

Voordat u met de camper op reis gaat controleer dan goed uw verzekering. U heeft een camperverzekering en een reisverzekering nodig. Een WA-verzekering is voor de camper verplicht. Om verzekerd te zijn tegen schade aan uw camper, inbraak, diefstal en vandalisme heeft u een casco verzekering nodig. Het is handig om zowel uw reisverzekering als uw camperverzekering bij eenzelfde verzekeraar af te sluiten zodat u maar één nummer hoeft te bellen als het onverhoopt misgaat.

Bron: Rabobank.nl

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe