Archieven

Hoe regelt u de juiste zorg?

De klantadviseurs van Aafje kunnen u alles uitleggen over de regelgeving rondom de zorg en geven u informatie over het aanvragen van indicaties. Zij geven advies op maat, zodat u de zorg krijgt die het beste bij u past.

Verzorging en verpleging aan huis
Voor verpleging aan huis heeft u een indicatie nodig van de Aafje (wijk)verpleegkundige. Onze klantenservice brengt u in contact met een wijkverpleegkundige. U hoeft zelf geen indicatie aan te vragen. Onze wijkverpleegkundige kijkt samen met u waarbij u zorg en ondersteuning nodig heeft en hoe deze het beste ingevuld kan worden. Ook wordt er gekeken naar wat de mensen in uw omgeving voor u kunnen betekenen. De zorg wordt betaald vanuit de Zorgverzekeringswet, oftewel, uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten vanuit de basisverzekering.

Verzorgingshuis of verpleeghuis
Om in een van onze Aafje huizen te kunnen wonen, heeft u een Wet Langdurige Zorg (WLZ) indicatie nodig. U kunt contact opnemen met de klantadviseurs van Aafje voor meer informatie en hulp bij het aanvragen van een indicatie.

Tijdelijk verblijf
Bent u op zoek naar een tijdelijk verblijf? Hiervoor kunt u terecht in een van de Aafje huizen of zorghotels. De klantadviseurs kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden, wettelijke vergoedingen en de eigen bijdragen.

Huishoudelijke ondersteuning
Voor huishoudelijke ondersteuning heeft u een indicatie nodig vanuit uw gemeente. Zo krijgt u de huishoudelijke ondersteuning vergoedt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Naast het grote gedeelte wat de gemeente vergoedt, betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent de hoogte hiervan. Een indicatie vraagt u aan bij het WMO-loket van uw gemeente.

Ook kunt u bij Aafje terecht voor het kopen of huren van hulpmiddelen voor behandeling, verpleging, revalidatie of zorg.

Voor het aanvragen van een indicatie, meer informatie en advies op maat kunt u contact opnemen met de klantadviseurs van Aafje via 0888 233 233 of mailen naar info@aafje.nl.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe