Archieven

Huishoudelijke ondersteuning (Wmo)

Iedereen wil graag in een schoon en leefbaar huis wonen. En het liefst doe u het allemaal zelf. Helaas kunnen lichamelijke klachten dit in de weg staan. Heeft u net dat beetje extra hulp nodig om in uw eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen? Aafje helpt u graag door huishoudelijke ondersteuning te bieden. Hierbij kunt u denken aan taken als stofzuigen, bed verschonen en het schoonmaken van toilet en keuken.

Bij Aafje draait het voor zowel onze medewerkers als voor onze klanten om persoonlijke aandacht. Er is voor u een vast aanspreekpunt die alles voor u regelt. Zij zijn op de hoogte van uw persoonlijke situatie en zorgen ervoor dat u de juiste huishoudelijke ondersteuning krijgt. Er wordt rekening gehouden met uw dagindeling. Komt het een keer niet uit op de afgesproken dag en tijd? Dan komen wij gewoon op een ander moment. Ook zorgen wij altijd voor vervangende hulp als uw vaste hulp een keer niet kan.

Eigen bijdrage en indicatie
Uw huishoudelijke ondersteuning wordt door de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vergoedt door een indicatie aan te vragen bij uw gemeente. U betaalt in 2020 een vast abonnementstarief van €19,00 per maand. De afhandeling wordt door het Centraal Administratiekantoor (CAK) afgehandeld.

Ga na of uw verzekering de eigen bijdrage dekt. Dekt uw verzekering de eigen bijdrage niet? Dan kunt u, als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, alsnog een deel vergoedt krijgen vanuit de gemeente. Neem hiervoor altijd contact op met uw gemeente om de mogelijkheden te bespreken.

Werkgebied
Aafje biedt huishoudelijke ondersteuning in de gemeenten Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Heerjansdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Hulp bij het aanvragen
U kunt op verschillende manieren de aanvraag van een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning aanvragen. Telefonisch, per post of bij het Wmo-loket. Hier vindt u de directe links naar de website van uw gemeente met de juiste informatie.

U kunt ook bellen naar 0180 642 233. U wordt vrijblijvend geholpen bij het aanvragen van een indicatie bij uw gemeente.

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe