Archieven

Hulp bij dementie 

Is er sprake van (beginnende) dementie? Dan kunt u voor advies en begeleiding in de thuissituatie contact opnemen met een casemanager van het mobiel PG-team. De casemanager ondersteunt u en/of uw mantelzorger en zorgt ervoor dat u gegarandeerd een passend en gecoördineerd aanbod van zorg en diensten krijgt. 
Dementie kan veel vragen en onzekerheden oproepen. De casemanagers van Aafje zijn echte deskundige op het gebied van dementie. Ze denken niet alleen met u mee, maar regelen indien gewenst ook daadwerkelijk de zorg. Bijvoorbeeld een tijdelijke opname in een verzorgings- of verpleeghuis.
Kosten en indicatie
Begeleiding bij dementie wordt betaald vanuit de Zorgverzekeringswet. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen aan het Centraal Administratiekantoor (CAK) en deze zorg heeft geen invloed op het ‘eigen risico’. Ook heeft u voor hulp bij dementie geen indicatie nodig. 

Wachttijden casemanagement dementie 
Soms komt het voor dat er een wachtlijst is voor een casemanager dementie. Helaas kunnen we dit niet voorkomen. Wilt u de huidige wachttijden voor een casemanager bij u in de buurt bekijken? Klik dan hier.
Maak een afspraak via de Aafje klantenservice om direct het mobiel PG-team in te schakelen door te bellen naar 088 8 233 233.
 
 
 

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe