Herfstsnack: deze appelcider donuts zijn een echte hit

Herfstsnack: deze appelcider donuts zijn een echte hit

Haal uw schort maar uit de kast om deze ideale herfstsnack te maken: de appelcider donuts. Na het bakken van dit recept, ruikt uw hele keuken naar een mengsel van appel en kaneel, de perfecte geuren in de herfst!

De appelcider donuts komen oorspronkelijk uit het Amerikaanse New England. Het is een snack die voornamelijk in de herfst wordt gemaakt op basis van ingekookte appelcider. Als de appelcider op de juiste manier wordt gekookt, verandert het in een dikke, zoete siroop met een diepe appelsmaak.

Ingrediënten
Het belangrijkste ingrediënt in de donuts is de appelcider. De appelcider kan niet vervangen worden door appelsap, omdat het anders de kenmerkende appelsmaak ontbreekt. Daarnaast bevat het deeg nootmuskaat en wordt het vervolgens afgetopt met kaneelsuiker. Hierdoor wordt het extra knapperig. Dit recept is ongeveer voor 12 personen.

– 590ml appelcider
– 55 gram boter
– 500gr bloem
– 200gr kristalsuiker
– 110gr bruine suiker
– 2 eieren
– 1 eetlepel vanille extract
– 175gr sour cream
– 1 ½ zout
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– ¼ theelepel nootmuskaat
– olie om in te frituren
– kaneelsuiker

Bereidingswijze
1. Brengt de appelcider aan de kook in een steelpan en laat het ongeveer 12 minuten koken op hoog vuur tot de cider ongeveer gehalveerd is;
2. Giet de appelcider over in een maatbeker en voeg daaraan de boter toe. Blijf roeren totdat het volledig gesmolten is en laat het vervolgens afkoelen;
3. Meng de eieren samen met de kristalsuiker en bruine suiker en doe de afgekoelde appelcider/boter mix, sour cream en vanille extract erbij;
4. Meng de droge ingrediënten, zoals de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat met elkaar;
5. Meng daarna de droge en natte ingrediënten met elkaar totdat het een geheel wordt. Doe dit het liefst met een houten lepel;
6. Zet het beslag ongeveer voor een uur afgedekt in de koelkast
7. Strooi wat bloem op uw aanrecht/werkplek en rol het deeg goed uit tot ongeveer een dikte van 2 centimeter en snijd het in de vorm van een donut. Hiervoor kunt u speciale vormpjes gebruiken of met een beker/glazen pot;
8. Verhit olie tot 180 ˚C;
9. Frituur de donuts totdat ze een goudbruine kleur krijgen;
10. Zodra ze nog warm zijn kunt u ze in de kaneelsuiker aftoppen, zodat ze extra knapperig worden.

Smullen maar! Eet smakelijk.

Geef een reactie