Makkelijk en lekker: pompoensoep met wortel en kokosmelk

Makkelijk en lekker: pompoensoep met wortel en kokosmelk

Tijdens de koude herfstdagen mag een soepje natuurlijk niet ontbreken. Lekker met een kleedje op de bank genieten van een warme soep terwijl het regent. Daarom hebben wij hier een heerlijk en makkelijk recept voor u!

Ingrediënten
Dit recept is voor 4-6 personen. Om deze soep klaar te maken heeft u de volgende ingrediënten nodig:

– 2 wortels en 1 grote winterpeen, in blokjes gesneden
– 400gr pompoen, geschild en in blokjes gesneden
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 500ml groentebouillon
– 400ml kokosmelk
– Peper en zout
– Geroosterd amandelschaafsels of poempoenzaad, als garnering
– Yoghurt, als garnering

Bereidingswijze
1. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. U kunt het bij veel supermarkten ook voorgesneden verkrijgen. Doe hetzelfde met de wortel en zorg ervoor dat de blokjes wortel en pompoen even groot zijn. Dan gaart het gelijkmatig!
2. Verhit wat olijfolie in een grote pan, voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat een paar minuten aanfruiten.
3. Voeg de pompoen- wortelblokjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten in zo’n 20 minuten zacht en gaar.
4. Zet dan het vuur uit, voeg de kokosmelk toe en pureer het geheel in de staafmixer. Als u de soep wil verdunnen, kunt u er water of bouillon aan toevoegen.
5. Breng de soep geheel op smaak met zout en peper als het mooi glad is van structuur.
6. Serveer in een kom met een lepel yoghurt en wat geroosterd amandelschaafsel of pompoenzaad.

Eet smakelijk!

Recept: Culy 

Geef een reactie