Wekelijks een gezellig telefoontje via de Zilverlijn


In deze donkere wintermaanden van het jaar voelen veel mensen zich eenzaam, vaak meer dan dat wij doen beseffen.

Zo zijn er mensen die niet meer dan 4 keer in de week iemand spreken. Het Nationaal Ouderenfonds doet heel veel voor de ouderen in onze maatschappij! Zo hebben zij in 2015 de Zilverlijn gelanceerd.

 

De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen die het fijn en leuk vinden om iedere week een praatje te maken aan de telefoon. Dankzij dit project worden eenzame ouderen regelmatig opgebeld voor een gezellig praatje door een getrainde vrijwilliger. Dat kan gaan om een klein praatje over het weer tot aan het ophalen van herinneringen of een leuke mop. Maar zo is er ook een meneer die graag wilt dat er zo nu en dan iemand naar zijn pianospel luistert via de telefoon. Iedereen kan zich aanmelden.

Alle gesprekken via de Zilverlijn zijn gratis, vrijblijvend en vertrouwelijk. Een telefoongesprek duurt ongeveer 20 minuten. Wilt u graag een keer gebeld worden voor een gezellig praatje door een vrijwilliger van de Zilverlijn? Dat kan! U kunt zich via het formulier op de website aanmelden voor de Zilverlijn. Heeft u geen computer in huis met een internetverbinding? Dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden via telefoonnummer  088 344 2000. U wordt binnen 14 dagen opgebeld.

Geef een reactie