Archieven

Installeer op deze manier een noodalarm op uw iPhone

Bent u bang dat er iets kan gebeuren terwijl u buiten loopt? Dankzij de moderne techniek kunt u een persoonlijk alarm instellen op uw iPhone en wij vertellen u hieronder hoe. Een iPhone biedt de mogelijkheid om een alarm te installeren, maar ook een SOS-contactpersoon te bellen én contact te leggen met de alarmcentrale zodat de politie meteen weet waar u bent.

Hoe installeert u een noodalarm?
Ga naar ‘Instellingen’ en ‘Noodmelding’. Zet ‘Bellen met zijknop’ en ‘Automatisch bellen’ aan. Komt u in een situatie terecht waarbij u zich onveilig voelt op straat of bent u in gevaar? Dan kunt u vijf keer heel snel de zijknop indrukken, waardoor er een heel hard alarm afgaat op de telefoon en tegelijkertijd ook één van uw SOS-contactpersonen wordt gebeld. Bij gebruik van de noodmelding om hulpdiensten in te schakelen, wordt er ook een bericht gestuurd naar uw SOS-contactpersoon met uw huidige locatie.

Hoe voegt u een SOS-contactpersoon toe?
Open de ‘Gezondheid-app’ en tik op uw profielfoto. Vervolgens klikt u op ‘Medische ID’, ‘Wijzig’ en scrol naar uw SOS-contactpersoon. Voeg een SOS-contactpersoon toe door op de knop ‘Voeg toe’ te klikken. Tik op een contact en geef aan wat uw relatie tot die persoon is. Bron: PlusOnline

Bron: PlusOnline

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe