Archieven

Jumbo start concept ‘kletskassa’ tegen eenzaamheid

Supermarktketen Jumbo opent komend jaar speciale kletskassa’s. Deze kassa’s zijn voor mensen die geen haast hebben en het fijn vinden om nog een praatje te maken tijdens het afrekenen.

Het doel van dit concept is om eenzaamheid in Nederland te verminderen en te voorkomen. Het startschot voor deze reeks openingen wordt gegeven in aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid, die donderdag 30 september van start gaat.

In 2019 ontstond het idee en werd de eerste kletskassa geopend in het Brabantse Vlijmen. Het leverde veel positieve reacties op van klanten en dit is volgens Jumbo het juiste moment om het initiatief verder uit te breiden, omdat eenzaamheid een groeiend probleem is in de samenleving. Jumbo is lid van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Verschillende bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen slaan de handen in een om eenzaamheid te doorbreken.

Volgend jaar zijn er door heel het land maar liefst 200 kletskassa’s te vinden waar mensen terecht kunnen. Er wordt vooral gekeken naar gebieden waar eenzaamheid een grote rol speelt.

Bron: Jumbo, Nu.nl

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe