Voelt u zich wel eens eenzaam?

Nederland staat na Italië, Frankrijk en Macedonië als vierde in de rij van landen waarvan de bevolking zich het meest eenzaam voelt. Voelt u zich wel eens eenzaam? U bent niet de enige.

 

Het gevoel van eenzaamheid wordt door ondervraagden beschreven als een vervelend gevoel. Eenzaamheid is een groot probleem. Ook al is eenzaamheid niet leeftijdsbonden, het zijn met name de senioren in Nederland die zich sterk eenzaam voelen. Ruim de helft van alle 55 plussers voelt zich eenzaam. Hoe komt het dat met name ouderen last hebben van eenzaamheid?

Make Holland great again

Volgens Corina Gielbert, directeur van Het Nationaal Ouderenfonds, komt eenzaamheid door een opeenstapeling van factoren. Verlies van partner of dierbaren speelt de belangrijkste rol. Maar ook verlies van mobiliteit is een grote oorzaak van eenzaamheid. Wat zijn de gevolgen van eenzaamheid? ‘Je ziet dat lichamelijke klachten zich kunnen ontwikkelen, zoals depressie, hoge bloeddruk en zelfs een vroegtijdige dood. Dat zijn best forse gevolgen’, aldus Gielbert. Het programma ‘Make Holland Great Again’ pakt dit probleem aan en helpt een aantal oudere mensen hun uit hun isolement te helpen door te gaan dansen! Een van deze dames is mevrouw Wijsbeck. Komt deze mevrouw u bekend voor? Dat kan! Mevrouw Wijsbeck is namelijk een vaste klant van Aafje Gezellig op stap. Zij gaat regelmatig mee op een van de uitjes van Aafje Gezellig op stap.

Wilt u de aflevering van Make Holland Great Again terug kijken? Dit kan door hier te klikken!

Bron: www.nu.nl

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe