Archieven

Kom met anderen in contact via digitale platforms

Voelt u zich weleens eenzaam? Dan bent u niet de enige! Overweeg eens om u aan te melden op een digitaal platform. Op deze manier kunt u in contact komen met andere senioren. Via een digitaal platform kunt u elkaar advies vragen en geven, kletsen over gedeelde interesses, discussies voeren en wie weet een keertje in het echt afspreken om met elkaar iets te ondernemen.

Hieronder geven wij u vier platforms die het mogelijk maken om in contact te komen met andere senioren.

50plusser
50plusser.nl profileert zich als ‘het grootste 50plus-forum voor ouderen met veel en actieve rubrieken’. Op dit platform kunt u dagelijks nieuwe natuurfoto’s bekijken en uw gedachten uitwisselen met anderen. Daarnaast moedigt dit platform aan om bijvoorbeeld een moestuintje te beginnen en de voortgang hiervan te delen. 50plusser heeft ook meerdere clubs waar u bij aan kunt sluiten, zoals de teken-, schilders- of wandelclub. Én op het forum kunt u discussiëren met anderen over diverse onderwerpen.

MAX Meeting Point
Als u op het internet gaat naar de website van MAX meeting point ziet u vanzelf dat zij zich presenteren als ‘Dé veilige plek om gemakkelijk mensen te ontmoeten’. Op dit platform kunt u in contact komen met andere 50-plussers en kunt u besluiten om na het eerste contact samen of in clubverband af te spreken. Het MAX meeting Point is alleen toegankelijk voor leden van Omroep MAX.

SeniorPlaza
Op dit platform vindt u interessante rubrieken met thema’s over het verleden. U kunt lezen over bijvoorbeeld componisten van vroeger, beroemde versjes of noemenswaardige gebeurtenissen. Ook al is SeniorPlaza niet zo actief als de andere platforms, u kunt via SeniorPlaza wel in contact komen met vrienden, buurtgenoten en zelfs oude dienstmaten.

VijftigPlusDating.nl
Als senior is het in deze tijd best lastig om nieuwe vriendschappen te sluiten of een partner te vinden. Op het platform vijftigplusdating.nl kunnen senioren op een gemakkelijke manier in contact komen met andere singles. Niet alleen in de zoektocht naar een nieuwe liefde kan dit platform u helpen, maar ook voor nieuwe vriendschappen kunt u hier terecht. Dit platform bestaat al sinds 2009 en sindsdien zijn er veel mensen met elkaar in contact gebracht.

Van de meeste platforms kunt u gratis gebruik maken. Sommigen vragen een klein bedrag om u net wat meer toegang te geven tot de functies die het platform biedt.

Bron: Alleszelf.nl

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe