Archieven

Laad ‘m op en laat ‘ aan! NL-Alert campagne stimuleert 75-plusser om de mobiele telefoon aan te laten staan

9 op de 10 Nederlanders ontvangen een NL-Alert bij een noodsituatie. Ook onder de 75-plussers stijgt het bereik van NL-Alert met ruim 7 op de 10 ontvangers. Het bereik onder de 75-plussers is wat lager, doordat zij vaker hun mobiele telefoon uit hebben staan. De overheid is daarom vandaag van start gegaan met de campagne ‘Laad ‘m op en laat ‘m aan’. De campagne legt uit waarom het verstandig is om de mobiele telefoon aan te laten staan voor de ontvangst van NL-Alert.

Uit doelgroeponderzoek is gebleken dat een krappe meerderheid van de 75-plussers (55%) zijn of haar mobiel altijd heeft aanstaan. 45% van deze doelgroep zet het toestel bewust uit, bijvoorbeeld tijdens het eten.

Door het uitzetten van de mobiele telefoon is de kans groot dat NL-Alert wordt gemist. Maar liefst 6 op de 10 ouderen vertrouwen erop via een andere weg geïnformeerd te worden tijdens een noodsituatie. Bijvoorbeeld via familie of buren. Toch blijkt dat weinig 75-plussers  (29%) vragen geïnformeerd te worden door hun directe omgeving. Een NL-Alert komt alleen binnen tijdens de noodsituatie en komt niet op een later moment binnen wanneer de mobiel aangezet wordt.

Een NL-Alert werkt dus anders dan een sms-bericht of voicemail. Staat de mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. Om een NL-Alert te ontvangen is het dus belangrijk dat de mobiele telefoon aanstaat. Laad ‘m op en laat ‘m aan. U hoeft verder niets in te stellen op uw mobiel. Het is gratis en anoniem en uw telefoonnummer blijft onbekend.

Het belang van NL-Alert
Het is een alarmmiddel van de overheid die u waarschuwt en informeert over noodsituaties. Denk aan een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat uitgelegd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kunt krijgen.

NL-Alert testbericht
Wilt u weten hoe u een NL-Alert ontvangt? Op maandag 7 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert testbericht uit. Aan de hand van het testbericht ervaart u hoe een NL-Alert klinkt en eruitziet. Zorg er daarom voor dat uw telefoon opgeladen is en aanstaat.

Bron: Persberichten.com

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe