Archieven

Lancering Signaalpunt Eenzaamheid Ridderkerk

Eenzaamheid is een veelvoorkomend probleem. Samen met de gemeente Ridderkerk, Coalitie Eenzaamheid Ridderkerk – waar Aafje deel van uitmaakt – en vele partners gaat Facet Ridderkerk de strijd tegen eenzaamheid aan.

Op donderdag 11 november is het Signaalpunt Eenzaamheid Ridderkerk gelanceerd. Maakt u zich zorgen om iemand in Ridderkerk die eenzaam is? Dan kunt u voortaan hulp inschakelen. Bij Signaalpunt Eenzaamheid Ridderkerk zitten professionals van Facet klaar om actie te ondernemen.

Bij het signaalpunt kunnen mensen (online) terecht om hun zorgen over iemand te delen. U kunt bijvoorbeeld een melding maken op het moment dat u merkt dat iemand niet meer aanwezig is bij activiteiten, niet meer buiten komt of omdat u een persoon al dagen niet gezien hebt. Voorafgaand vindt er een gesprek plaats, ze kijken wat het probleem is en zoeken dan naar een structurele oplossing en dat is maatwerk.

Melding maken
Het Signaalpunt Eenzaamheid Ridderkerk is een (digitaal) punt waar iedereen die zich zorgen maakt over een eenzaam persoon, jong of oud, hulp kan inschakelen. Het signaalpunt is niet alleen voor anderen, maar ook als u zichzelf eenzaam voelt. Na het maken van een melding neemt de professional van Facet binnen twee werkdagen contact op met de persoon in kwestie om een praatje te maken en/of hulp aan te bieden. Elk signaal wordt serieus genomen. U kunt hier een melding maken of bellen naar 0180 447 434. Kijk voor meer informatie op www.signaalpunteenzaamheidridderkerk.nl.

Bron: Aafje

Deel dit artikel

Facebook
WhatsApp
Email
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe